Voda z ukrajinskej Kachovskej priehrady zaplavila už vyše 600 kilometrov štvorcových územia

NETKY.SK • 8 Jún 2023, 11:45 • 2 min
Voda z ukrajinskej Kachovskej priehrady zaplavila už vyše 600 kilometrov štvorcových územia

KYJEV - Voda z pretrhnutej Kachovskej vodnej nádrže na juhu Ukrajiny zaplavila už viac než 600 kilometrov štvorcových územia na Kyjevom ovládanom pravom brehu i na Ruskom okupovanom ľavom brehu rieky Dneper.

slovakia

left justify in out

Voda z pretrhnutej Kachovskej vodnej nádrže na juhu Ukrajiny zaplavila už viac než 600 kilometrov štvorcových územia na Kyjevom ovládanom pravom brehu i na Ruskom okupovanom ľavom brehu rieky Dneper, uviedol vo štvrtok gubernátor Chersonskej oblasti Olexandr Prokudin. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

 

"Priemerná výška vody v zaplavenej oblasti je 5,61 metra. Pod vodou je 600 kilometrov štvorcových Chersonskej oblasti, z toho 32 percent na pravom brehu a 68 percent na ľavom brehu (rieky Dneper)," uviedol na sociálnych sieťach Prokudin. Dodal, že evakuácia zo zaplavených oblastí pokračuje. Štátna pohotovostná služba Ukrajiny informovala, že zo zaplavených oblastí bolo evakuovaných 1995 ľudí vrátane 103 detí. Mnohí ďalší obyvatelia opustili zaplavené územia vlastnými silami. Na ukrajinskej strane rieky bolo zaplavených 20 osád a 2629 domov, pričom voda zatopila aj časti oblastnej metropoly Cherson.

 

img

Mesto Olešky na Ukrajine pred (15. mája 2023) a po zaplavení (7. júna 2023).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies