Mašek sa stal novým asistentom trénera ženskej reprezentácie SR

NETKY.SK • 26 Február 2019, 16:15 • 2 min
Mašek sa stal novým asistentom trénera ženskej reprezentácie SR

BRATISLAVA - Michal Mašek bude v roku 2019 slovenským asistentom talianskeho trénera ženskej volejbalovej reprezentácie SR Marca Fenoglia. Informuje o tom web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF). Tridsaťpäťročný púchovský rodák, ktorý na klubovej úrovni ako hlavný kouč vedie hráčky úradujúceho poľského vicemajstra LKS Commercecon Lodž, má so SVF zmluvu od začiatku mája do konca septembra.

slovakia

left justify in out

Počas tohto roka Slovenky čaká v máji a júni účinkovanie v Zlatej európskej lige a v závere augusta domáce majstrovstvá Európy EuroVolley 2019 v Bratislave. Trénerský triumvirát dopĺňa Talian Stefano Micoli, ktorý je tiež Fenogliov asistent a zároveň kondičný tréner.

"Znamená to pre mňa veľa, reprezentácia vždy bola pre mňa na prvom mieste v rebríčku. Mať vlajku na prsiach je to najviac," povedal Mašek pre web SVF a pokračoval: "Rád sa na toto obdobie vrátim na Slovensko a pomôžem, ako sa dá. Domáce majstrovstvá Európy sú čerešnička, šampionátom vyvrcholí letná práca. O to ľahšie bolo rozhodovanie."

Mašek na Slovensku pôsobil ako asistent trénera v Doprastave Bratislava, neskôr viedol Senicu a COP Nitra. Počas ostatných rokov ako asistent bol pri družstvách Stuttgartu, poľského Chemiku Police a Drážďan, Lodž vedie od roku 2016. V uplynulej sezóne s LKS vybojoval ligové striebro, v tomto ročníku s klubom účinkuje v Lige majsteriek.

Michal Mašek už má za sebou skúsenosť pri národnom tíme - v roku 2008 ako asistent Evy Kosekovej pôsobil pri reprezentácii junioriek v kvalifikácii o európsky šampionát. Vo výbere nechýbali súčasná kapitánka seniorskej reprezentácie Jaroslava Pencová, Nikola Radosová, Karin Palgutová či Erika Salanciová. "Samozrejme, niektoré hráčky z toho obdobia poznám, mladšie trochu menej, no teším sa na spoluprácu so všetkými," uzavrel Mašek.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies