Martinčania v play-off veria, že prekvapia: S Košicami nemáme čo stratiť

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 14:09 • 2 min
Martinčania v play-off veria, že prekvapia: S Košicami nemáme čo stratiť

MARTIN - Po štyroch rokoch si hokejisti MHC Mountfield Martin zahrajú v play off extraligy. Prakticky celú sezónu sa naháňali za ôsmou postupovou priečkou, no v rozhodujúcej chvíli zabrali a podarilo sa im to, v čo mnohí už ani nedúfali.

slovakia

left justify in out

Vo štvrťfinále ich ale čaká náročná úloha, do cesty sa im totiž postaví víťaz základnej časti a jeden z horúcich kandidátov na titul HC Košice.
      

Až víťazstvom nad Trenčínom v predposlednom kole základnej časti si Martinčania definitívne zabezpečili účasť vo vyraďovačke. "Sme radi, že sa nám po dlhej dobe podarilo dostať sa do play off. Bolo to veľmi zložité, na tomto úspechu sme pracovali dva roky. Predchádzali tomu bezsenné noci a kopec stresu," priznal generálny manažér MHC Mountfield Martin Kalnický. Vlani sužovali klub z Martina veľké finančné problémy, tím si udržal extraligovú príslušnosť až v baráži s Bardejovom. Ani táto sezóna nebola z finančného hľadiska jednoduchá. "Veľká vďaka patrí mestu na čele s primátorom a generálnemu partnerovi, vďaka nim sme zachránili to, čo sa zdalo byť už málo pravdepodobné. Dali nám chuť pokračovať. Dúfam, že sa nám podarí v play off zamiešať karty," uviedol GM v rozhovore pre TASR.
      

Košičania sú jasní favoriti série, zo šiestich vzájomných zápasov v základnej časti vyhral Martin iba jeden. "Košice sú určite veľkým favoritom nielen tejto série, ale celej vyraďovacej časti. Naši hráči sú však pripravení zabojovať. Až ma prekvapilo, ako si veria," povedal Kalnický. Podľa trénera MHC Daniela Babku je mužstvo pred sériou dobre naladené a hodlá sa využiť problémy vicemajstra, ktorí sa borí s veľkou maródkou: "Košice sme už dokázali v tejto sezóne zdolať, takže sa dá s nimi hrať. V každom prípade, všetky tromfy drží v rukách súper, ktorý disponuje veľkou hráčskou silou, má bohaté skúsenosti z bojov v play off a v zbierke niekoľko titulov."
      

Martinčania dali zo všetkých účastníkov play off najmenej gólov - iba 120. Z toho 25 vsietil najlepší kanonier mužstva Jaroslav Markovič, ktorý bol s 54 bodmi tretím najproduktívnejším hráčom celej základnej časti za Nitranmi Jozefom Stümpelom (67) a Romanom Tománkom (64). Okrem Markoviča dali už iba traja hráči MHC dvojciferný počet gólov - Michal Važan (15), Andrej Themár (10) a Ivan Ďatelinka (10). "Koncovka je našou slabinou. Síce si dokážeme vypracovať šance, no máme problémy s ich premieňaním. Musíme sa viac tlačiť do bránky a byť dôraznejší v zakončení," povedal Babka pre TASR.
      

Mužstvo z Turca nemá také individuality ako jeho štvrťfinálový súper, spoliehať sa bude najmä na dobre fungujúci "teamwork". "Vsádzať budeme na silu kolektívu, bojovnosť a takú správnu hokejovú drzosť. V základnej časti sme podali veľa bojovných výkonov, nezvykli sme prehrávať vysokým rozdielom. V závere sme sa mohli navyše spoľahnúť na dobrú defenzívu, tam vidím naše prednosti," pokračoval Babka. Svoje mužstvo špeciálne pripravoval na hru na veľkom košickom klzisku. "Pri tých rozmeroch hracej plochy si musíme dávať najmä pozor, aby sme dobre vykrývali priestor a príliš neprepadávali," zdôraznil tréner. Zdravotne je na tom jeho tím dobre, chýba jedine dlhodobo zranený Michal Beran (po operácii platničky).
      

Martinčania sú silní najmä v domácom prostredí, kde získali 48 zo svojich 66 nazbieraných bodov v základnej časti. "Počítame s podporou našich fanúšikov. Verím, že aj vďaka nim a našej veľkej túžbe po úspechu sa posunieme do polohy mužstva, ktoré môže prekvapiť. Nemáme čo stratiť," dodal Kalnický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies