Reakcia Iránu na ďalšie karikatúry Charlie Hebdo, odsúdili aj radikálov

NETKY.SK • 4 September 2020, 16:14 • 2 min
Reakcia Iránu na ďalšie karikatúry Charlie Hebdo, odsúdili aj radikálov

Redakcia týždenníka sa v januári 2015 stala terčom útoku dvoch radikálov. Zastrelili vtedy 12 ľudí.

slovakia

left justify in out

Teherán – Podľa predstaviteľov Iránu ide o "provokáciu", že v najnovšom vydaní francúzskeho satirického periodika je opäť karikatúra Mohameda. V piatok o tom informovala AFP.


Časopis totiž publikoval viacero karikatúr, a to pri príležitosti začiatku procesu so 14 údajnými komplicmi útočníkov. Súdny proces sa začal v stredu. Ministerstvo zahraničných vecí Iránu v tom má jasno: "Akákoľvek urážka alebo zneváženie svätého proroka islamu alebo iných prorokov... je absolútne neakceptovateľná.“

 

 

Iránski diplomati sa nazdávajú, že vďaka slobode vierovyznania krajiny majú snažiť o porozumenie medzi náboženstvami. Irán prostredníctvom rezortu vyjadril aj znepokojenie nad správaním útočníkov, ktorí sa v roku 2015 dopustili krviprelievania.

 

 

Na najnovšej obálke časopisu je 12 karikatúr. Tie ako prvý priniesol dánsky denník Jylland-Posten ešte v roku 2005 a Charlie Hebdo ich použil v roku 2006. Karikatúry vtedy vyvolali veľké moslimské pobúrenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies