Martha Is Dead sa stáva ďalšou videohrou, ktorá sa dočká filmovej adaptácie

NETKY.SK • 17 Január 2024, 19:53 • 2 min
Martha Is Dead sa stáva ďalšou videohrou, ktorá sa dočká filmovej adaptácie

Psychologický thriller Martha Is Dead od štúdia LKA je ďalšou videohernou sériou, ktorá sa dočká adaptácie pre veľké plátno.

slovakia

left justify in out

Filmová adaptácia hry Martha Is Dead, ktorá bola oznámená v tlačovej správe, je v aktívnom vývoji a vzniká v spolupráci medzi LKA, vydavateľstvom hry Wired Productions a spoločnosťou Studios Extraordinaires. André Hedetoft a Andreas Troedsson, ktorí obaja pracujú v Studios Extraordinaires, budú spolurežisérmi filmu, Hedetoft napíše scenár a Troedsson bude kameramanom.

 

"Každý prvok hry 'Martha Is Dead' bol vytvorený s mimoriadnou precíznosťou a starostlivosťou. Komplexnosť rozprávania bola starostlivo naplánovaná, vizualizovaná a dokonca aj tvarovaná s ohľadom na filmovú kvalitu," napísal v tlačovej správe Luca Dalcò, zakladateľ a riaditeľ LKA, scenárista a výtvarník filmu Martha is Dead. "Priviesť ju k životu ako film je splnený sen," dodal Dalcò.

Hra Martha Is Dead vyšla na PC, PlayStation, Xbox a Amazon Luna v roku 2022. Dej sa odohráva na talianskom vidieku v čase, keď sa 2. svetová vojna chýli ku koncu, a hráči ovládajú Giuliu, mladú ženu, ktorá rozpletá záhadu okolo smrti svojho dvojčaťa Marthy.

 

"Martha is Dead je neúprosné a absolútne pohlcujúce utrpenie, ktoré treba skôr pretrpieť, ako si ho užiť," napísal vo svojej recenzii pre americkú verziu portálu IGN Tristan Ogilvie.

 

Martha Is Dead patrí k mnohým videoherným značkám, ktoré sa adaptujú do inej mediálnej podoby. Medzi pripravované filmy podľa videoherných predlôh patrí napríklad film Borderlands od Eliho Rotha, Ghost of Tsushima, Death Stranding, Minecraft alebo The Legend of Zelda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN, LKA Games, Wired Productions, Foto: Rock Paper Shotgun
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies