Maroš Žilinka bude vysvetľovať cestu do Moskvy

NETKY.SK • 24 Január 2022, 16:45 • 2 min
Maroš Žilinka bude vysvetľovať cestu do Moskvy

BRATISLAVA - Generálneho prokurátora vypočujú na zasadnutí Zahraničného výboru Národnej rady (NR) SR v pondelok 31. januára. Vyplýva to z programu zverejneného na webe NR SR. Zámer iniciovať výbor avizoval ešte minulý týždeň poslanec za OĽaNO Andrej Stančík.

slovakia

left justify in out

Na výbore sa chcú Žilinku pýtať aj na to, prečo rokoval s osobou zo sankčného zoznamu EÚ, kam je zaradený ruský generálny prokurátor Igor Krasnov. Šéf výboru Marián Kéry (Smer-SD) ešte skôr pre TASR uviedol, že na rokovanie o tejto téme nevidí dôvod a nemá problém so Žilinkovou cestou.

 

img

Juraj Blanár

 

Člen výboru Juraj Blanár (Smer-SD) považuje za absolútne nepochopiteľné, že koalíciou zvolený generálny prokurátor sa stal terčom jej útoku. Koaličných poslancov sa chce pýtať na dôvody týchto krokov, Žilinka sa podľa neho stáva terčom perzekúcie, čo je neprijateľné. „Generálny prokurátor sa nikomu nezodpovedá, bol zvolený a vykonáva si svoju prácu, tak ako má,“ dodal.

 

Prečítajte si tiež: Aký trest dostanú advokáti z poľovníckej chaty?

 

Šéf Smeru-SD Robert Fico v súvislosti so Žilinkom v pondelok na tlačovej konferencii kritizoval novinárov, že bez dôkazov lynčujú generálneho prokurátora. Myslí si, že orgány činné v trestnom konaní by mali prešetriť, do akej miery útočia médiá na štátne orgány SR. Poukázal na komentár o odstavení Žilinku z funkcie.

 

img

Robert Fico

 

Žilinka počas návštevy Moskvy 13. januára podpísal program vzájomnej spolupráce generálnych prokuratúr Slovenskej republiky a Ruskej federácie. O prehodnotenie či zrušenie plánovanej cesty do Ruska žiadali Žilinku pred odchodom viacerí politici aj europoslanci.

 

Možno vás zaujme: Remišová odsúdila Ficove útoky na prezidentku: Nikto iný nerobí taký cirkus pre zmluvu s USA




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies