Vandali v Petržalke zničili cez silvestrovskú noc viacero smetiakov

NETKY.SK • 4 Január 2023, 09:00 • 2 min
Vandali v Petržalke zničili cez silvestrovskú noc viacero smetiakov

BRATISLAVA - Na viacerých miestach v bratislavskej Petržalke počas silvestrovskej noci vandali zničili, pomaľovali či inak poškodili odpadkové nádoby. Použiť pritom mali aj zábavnú pyrotechniku. Mestská časť Petržalka ráta škody v stovkách eur. Situáciu chce v najbližších dňoch riešiť aj v spolupráci s bratislavskou mestskou políciou.

slovakia

left justify in out

"Za obeť padlo nielen niekoľko plastových košov na psie exkrementy, ale aj desiatka kameninových 150-kilogramových košov na komunálny odpad," spresnila mestská časť na svojom webe, kde zverejnila aj fotografie poškodených odpadkových nádob. Páchatelia podľa samosprávy neboli mestskou políciou prichytení pri čine.

 

img

 

"Nie je v našich možnostiach ani kompetencii ich identifikovať, môžeme len predpokladať, že išlo o prácu vandalov, ktorí si nelegálnym odpaľovaním pyrotechniky užívali silvestrovskú noc naozaj naplno," skonštatovala mestská časť. V Bratislave je celoročne zakázané používať hlučnú zábavnú pyrotechniku kategórie F2 a F3. Platí to aj počas Silvestra (31. 12.), i na Nový rok (1. 1.). Výnimkou sú len ohňostroje, ktoré odpaľuje profesionálna firma, detská zábavná pyrotechnika kategórie F1 či scénická pyrotechnika. Bratislavskí mestskí policajti sa počas tejto silvestrovskej služby v uliciach hlavného mesta zaoberali 57 prípadmi nerešpektovania zákazu používania zábavnej pyrotechniky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies