TIP NA KNIHU Tri ženy, jeden muž a jedna obrovská záhada

NETKY.SK • 28 Apríl 2023, 10:00 • 2 min
TIP NA KNIHU Tri ženy, jeden muž a jedna obrovská záhada

Život je niekedy zamotaný, a aj keď si myslíme, že sme ho rozplietli, vždy nás ohúri niečím novým, s čím sme nerátali. Prekvapujú nás udalosti, ale aj ľudia nám vyrážajú dych, lebo keď začneme veriť, že niekoho správanie máme do bodky prečítané, zisťujeme, že sme sa mýlili, a to veľmi.

slovakia

left justify in out

Prečo sa rozpisujem o zamotanostiach a šokoch, ktoré na nás striehnu? Jedna kniha totiž, volá sa Sviatok osamelých a napísala ju Beth O'Leary, je neuveriteľne dobrá, zapletená až do konca, pripomínajúca nám, že by sme nemali súdiť, a už vôbec nie odsudzovať.

 

 

Nie sú také slová, ktorými by som ju najlepšie vystihla, tak sa radšej pozrieme, akí hrdinovia v nej na nás čakajú. Dávajte dobrý pozor, toto bude zaujímavé.

 

Siobhan

 

Predstavujem vám prvú ženskú hrdinku, nezávislú a temperamentnú Siobhan. Keby ste sa s ňou chceli stretnúť, museli by ste sa vopred dohadovať, lebo je nesmierne zaneprázdnená. Ako životná koučka rieši problémy iných, zdá sa, ako keby mala na všetko odpoveď. Muži by jej padali k nohám, je krásna a vyzývavá, ale ona o žiadneho nestojí.

 

Teda počkať, aby som to uviedla na pravú mieru, vzťahy pestuje len nezáväzné. Jeden muž, Joseph Carter sa s ňou takto vída, zakaždým, keď je ona v Londýne. Nijaké vyznania, nijaké sľuby. Len vášeň. Kiežby to bolo ale také ľahké, že by sme si rozkázali, ona sa snaží popierať, ale nepoprie, ako na ňu pôsobí. Aj na Valentína si s ním dohodne rande, ale tá drzosť! Vykašľal sa na ňu a ona nie je žena, s ktorou by sa mohli muži zahrávať. Je predsa drsná. Alebo nie?

 

Miranda

 

Miranda má pomerne všedné dni, ak neberieme do úvahy jej dobrodružnú prácu. Je arboristka, v čisto mužskom kolektíve si buduje reputáciu, a oni ju rešpektujú. Lebo je múdra. Lebo je odvážna. Lebo nie je ľahkomyseľná.

Má dlhšie trvajúci vzťah, jej priateľ sa volá Joseph Carter a je dokonalý. No dobre, asi nie, ale má predpoklady, aby si to o ňom ženy mysleli. Pekný, nosí rozkošné okuliare, počúva, keď mu niečo hovoríte a dalo sa mu veriť. Až do jedného dňa, práve bol Valentín a on neprišiel na naplánované rande. Tajomstvá sa nabaľujú, napätie sa stupňuje, Miranda pochybuje.

 

img

 

Jane

 

A napokon tu máme Jane, utiahnutú, očividne traumatizovanú niečím, čo v minulosti zažila. Drží sa svojich pravidiel, práve tie jej zabezpečujú pokoj a istotu. Neprečíta viac ako jednu knihu týždenne, hoci čítanie miluje na zbláznenie. Oblečenie má rozdelené na dni, šatník si nedopĺňa. Venuje sa dobrovoľníctvu v dobročinnom obchode a o zmene kariéry nesníva.

Ibaže...

 

Joseph Carter sa objaví v jej živote, vstúpi jej do mysle a aj do srdca. Spoločne debatujú, nenalieha na ňu, keď mu nechce vyzradiť svoje bolesti. Čítajú, áno, veľa čítajú. Sú len priatelia, tak si to Jane predsavzala, hoci city k nemu silnejú a ani on sa netají tým, že má pre ňu slabosť. Pomáha jej, aj v istý deň jej má pomôcť, na Valentína. Čaká ho a čaká, ale on neprichádza. Jednoducho nepríde.

 

Záhada

 

Ak ste pozorne čítali, museli ste si všimnúť dve veci:

Po prvé, vo všetkých troch prípadoch ide o rovnakého muža

a po druhé, na všetky tri sa vykašľal na sviatok zaľúbených. Otázka je len to, kde, prepána, bol a vari je naozaj taký úbožiak, že ich ťahá za nos? Neverník jeden, záletník. Nadávate mu, lebo zo začiatku v tom máte jasno, nie je vám sympatický, pravdepodobne je to hrozný človek. Stránky sa však otáčajú, príbeh pokračuje a vy sa neodvažujete viac vynášať súdy. A v istej chvíli, keď čítate, zakričíte len jedno slovo.

„Wau!“

 

Pri romantických komédiách býva zvykom, že dej je predvídateľný a vy viete, kto je dobrý a kto, naopak, záporný, ale autorka je vo svojom umení geniálna a namiešala nezabudnuteľný zážitok. Nebudete spať, kým tajomstvo prestane byť tajomstvom, zasmejete sa, ale vám aj stisne srdce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies