VIDEO Mark Zuckerberg urobil tento rozhovor pred 11 rokmi, netušil čo sa z Facebooku stane

NETKY.SK • 24 September 2015, 17:00 • 2 min
VIDEO Mark Zuckerberg urobil tento rozhovor pred 11 rokmi, netušil čo sa z Facebooku stane

LOS ANGELES – Sociálna sieť Facebook sa stala každodennou súčasťou stoviek miliónov ľudí po celom svete. V súčasnosti má už vyše miliardy užívateľov a je jednou z najväčších a najrýchlejšie rastúcich spoločností na svete, dokonca v niektorých aspektoch je väčšia než gigantický Google.

slovakia

left justify in out

Kto by to bol povedal, že sa z tejto stránky za dekádu stane najväčšia sociálna sieť na svete? V tej dobe mala ešte názov "The Facebook" a bola tuctovou webovou stránkou.

Najlepšie túto obrovskú zmenu pochopíte, keď si pozriete rozhovor televízie CNBC so zakladateľom Facebooku, Markom Zuckerbergom z roku 2004. V ňom sa študent Harvardu chváli úspechom, že The Facebook práve dosiahol 100.000 registrovaných užívateľov. Stránka bola spustená začiatkom toho istého roka. "Keď sme stránku spustili, tak sme dúfali, že budeme mať približne 400-500 užívateľov," povedal Zuckerberg.

 



Zakladateľ tejto platformy povedal, že by chcel, aby sa tento rok na Facebook pridalo viac univerzít a tiež by chcel "spustiť niekoľko vedľajších aplikácií, ktoré by na stránku pritiahli viac ľudí a možno vytvoria niečo zaujímavé."

Zuckerberg vtedy pravdepodobne ešte ani netušil, že z Facebooku sa stane celosvetový fenomén mimoriadnych rozmerov, s rôznymi aplikáciami na zasielanie správ, chatovanie, uskutočňovanie hlasových a video hovorov a mnohého ďalšieho, čo spoločnosti zabezpečí miliardové príjmy každý rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies