Novinka “KNOW-HOW” od Martina Haricha je prvým ovocím slovenského SOZA songwriging campu

NETKY.SK • 5 Apríl 2024, 10:30 • 2 min
Novinka “KNOW-HOW” od Martina Haricha je prvým ovocím slovenského SOZA songwriging campu

Iba pár týždňov po energickej rádiovke LIAR, prichádza Martin s omnoho tajomnejšou skladbou KNOW-HOW. Minimalistická produkcia, sloha v pokojnom groove a obrovský refrén. KNOW-HOW je výsledkom jednodňovej spolupráce Martina Haricha, Adama Pavlovčina a rakúskeho producenta Bena Attica. Okrem toho už navždy ostane prvou skladbou - historicky prvého songwriting campu na Slovensku. Videoklip ku skladbe vychádza budúci týždeň.

slovakia

left justify in out

Na dobrú pesničku stačí pár hodín

Na jeseň sa konal historicky prvý slovenský SOZA songwriting camp. V chatkách na Liptove, ktoré sa pár dní premenili na nahrávacie štúdia, sa umelci a producenti stretli s cieľom vytvoriť v 3 členných skupinách každý deň jednu, alebo aj viac, skladieb. Zloženie bolo 50/50 slovenské a zahraničné. Preto sa na kempe hovorilo po anglicky. Vzniklo množstvo kvalitnej hudby. Skladba KNOW-HOW je prvou, ktorá po kempe dnes oficiálne vychádza.

Nepremýšľaj s kým a ako. Otvor srdce a bude to fungovať

"O deviatej ráno som sa dozvedel, že budem v prvý deň kempu skladať s Adamom Pavlovčinom a producentom Benom Atticom z Viedne, s ktorým som sa zoznámil až v momente, keď sme si sadli na gauč a začali dávať dokopy prvé nápady. Brnkal som čosi na gitaru, zatiaľ čo Adam začal písať prvé riadky textu. Text je predovšetkým o problémoch dlhodobého vzťahu v dnešnej dobe. Ben si do nás skúšal rôzne beaty a na obed sme mali kostru pesničky. Šlo nám to fajn. To čo dnes vychádza je na 90% identické s tým, čo sme mali hotové za prvé 3 hodiny. Všetko, čo sme chceli po kempe dodatočne vylepšovať už akosi bralo skladbe kúzlo daného momentu," hovorí Martin Harich.

“Pamätám si, ako som do Martina od začiatku málinko rýpal a snažil sa z neho dostať nejakú pikošku. Nejakú emóciu o ktorej by sme mohli písať. Nakoniec sme, ako inak, skončili pri vzťahoch. Napriek tomu, že sme sa v ten deň videli po prvý krát, skvele sme sa pobavili o tom, čo nám v nich funguje, a čo nie. Tak vznikol aj názov Know-How,” dodáva Adam - ADONXS - spoluautor hudby a textu.

“Martinova gitara vás hneď od začiatku vtiahne do priestoru plného hlbokých emócií a premyslených momentov. Jej pomalé altové vibrácie akoby sa dotýkali niečoho zraniteľného vo vašom vnútri. Keď zaznie refrén, je to ako obrovská vlna pocitov podporovaná pomalými údermi do bicích, ktorá vás jednoducho prinútia prežiť každé slovo,“ hovorí producent Ben Attic.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Martin Harich, Foto: Facebook / Martin Harich
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies