Mario Draghi vyzval krajiny na štrukturálne reformy

NETKY.SK • 27 Január 2015, 11:47 • 2 min
Mario Draghi vyzval krajiny na štrukturálne reformy

BRUSEL - Šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi požiadal v pondelok európskych ministrov financií, aby zrýchlili štrukturálne reformy a umožnili programu nákupu dlhopisov zo strany ECB, aby mal trvalý pozitívny efekt na hospodársky rast. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľa Eurosystému.

slovakia

left justify in out

 "Bez týchto reforiem, ich rýchleho prijatia, nebude mať program nákupu dlhopisov trvalý vplyv na hospodársky rast,“ povedal podľa zdrojov agentúry Reuters Draghi. Eurosystém tvorí ECB a národné centrálne banky krajín, ktoré prijali euro.

 

Šéf ECB Mario Draghi po jej štvrtkovom zasadaní oznámil, že banka plánuje nákupy aktív v celkovej hodnote 60 mld. eur mesačne, vrátane nákupov, ktoré realizuje v rámci už existujúcich programov. Nákupy v takomto objeme majú trvať od marca tohto roka do septembra budúceho roka. ECB tak chce podporiť slabú ekonomiku eurozóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies