Marinčin sa teší, že si v Soči zahrá so svojím vzorom Chárom

NETKY.SK • 9 Január 2014, 11:09 • 2 min
Marinčin sa teší, že si v Soči zahrá so svojím vzorom Chárom

EDMONTON - Slovenského hokejistu Martina Marinčina príjemne prekvapila informácia o jeho nominácii na februárové zimné olympijské hry. Dvadsaťjedenročný obranca sa už nevie dočkať, ako si v Soči zahrá v jednom tíme so svojimi vzormi Zdenom Chárom a Ľubomírom Višňovským.

slovakia

left justify in out

"Budem tam jedným z najmladších hráčov. Môžem sa tam učiť od takých hokejistov ako sú Chára či Višňovský," povedal v rozhovore pre Edmonton Journal talentovaný bek, ktorý počas olympijského turnaja oslávi 22. narodeniny. Obzvlášť sa teší na spoluprácu s Chárom, ktorý - rovnako ako Marinčin - v juniorskom veku obliekal dres tímu Prince George Cougars (WHL). "Ešte nikdy som s ním nehral, teraz to bude prvýkrát. Veľmi sa s ním chcem porozprávať, dúfam, že mi niečo poradí. Je to najlepší obranca v NHL, takže verím, že od neho môžem čosi odpozorovať," vyjadril sa na adresu držiteľa Norrisovej trofeje z roku 2009.

S Chárom ho spája aj robustná postava, pravda, Marinčinovi chýba k parametrom kapitána Bostonu ešte nejaký ten centimeter a kilogram. "Či by som chcel byť ako on? Samozrejme, to asi každý obranca. Ja však nemám takú postavu a nehrám tak tvrdo ako on. Skôr sa radšej hrám s pukom," poznamenal.

Ako uviedol redaktor Jim Matheson z Edmontonu Journal, ak by košický odchovanec nedostal od Oilers v decembri pozvánku do prvého tímu, do slovenskej nominácie by sa iba ťažko dostal. V NHL odohral zatiaľ osem zápasov a hoci v nich nebodoval, nazbieral dve plusky, vďaka čomu vedie v najslabšom tíme Západnej konferencie hodnotenie +/-. "Stále viac a viac sa udomácňuje v našom kádri," povedal o Marinčinovi tréner Edmontonu Dallas Eakins. "Neviem, či si ľudia uvedomujú, ako náročné je pre mladého obrancu naskočiť do zostavy v situácii, v akej sa nachádza náš tím. Páči sa nám, ako si s tým poradil. Hrá skutočne dobre, zaslúžil si svoj čas na ľade. Akurát musí ešte zosilnieť. Čo sa týka sily a postavy, ešte to nie je Zdeno Chára. Veríme, že sa k nemu raz priblíži," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies