Manchester United vyučoval v Leverkusene a už je v osemfinále

NETKY.SK • 28 November 2013, 10:01 • 2 min
Manchester United vyučoval v Leverkusene a už je v osemfinále

LEVERKUSEN - Futbalisti Manchestru United vďaka najlepšiemu výkonu v tejto sezóne zdemolovali tím Bayer Leverkusen na jeho ihrisku 5:0 a postúpili ako prví z A-skupiny do osemfinále Ligy majstrov 2013/2014. O druhom postupujúcom sa rozhodne medzi Šachtarom Doneck a "farmaceutmi" z Leverkusenu.

slovakia

left justify in out

Kanonier "červených diablov" Wayne Rooney sa v Nemecku premenil do úlohy nahrávača, pričom tri góly svojho tímu pripravil a celkovo mal prsty v štyroch. "United nám dnes večer dali tvrdú lekciu. Dokonale využili naše chyby. Dúfam, že my sa na tomto zápase poučíme do budúcnosti. Náš výkon totiž nebol zlý až dovtedy, pokiaľ sme nedostali druhý gól. Potom sme mali už zvesené hlavy a neverili sme, že sa ešte môžme vrátiť do zápasu," povedal tréner Leverkusenu Sami Hyypiä.

Pre United to je najvyššie víťazstvo v európskych pohároch od roku 1957, keď zdolali Shamrock Rovers 6:0. "Chlapci pravdepodobne podali najlepší výkon v tejto sezóne a vôbec odkedy som pri kormidle," skonštatoval škótsky tréner klubu z Old Traffordu David Moyes, ktorý pred sezónou vystriedal úspešného krajana Alexa Fergusona. "Pre nás je to tiež špeciálny pocit dať kvalitnému súperovi vonku päť gólov. Wayne (Rooney) odohral veľmi vydarený duel. Samozrejme aj ďalší hráči odviedli skvelé výkony. Očakávam, že presne to uvidím častejšie v tejto sezóne. Všetko nasvedčuje tomu, že naše výkony sa stále zlepšujú."

"Červení diabli" vykročil za postupom v 22. minúte. Leverkusen stratil loptu v strede poľa, Giggs rozohral rýchly protiútok a po šikovnom centri Rooneyho sa presadil v sklze Valencia - 1:0. O osem minút neskôr viedli hostia už dvojgólovým rozdielom, Rooneyho center si zrazil do vlastnej siete obranca Emir Spahič. Leverkusen nastúpil do druhého polčasu s odhodlaním zvrátiť nepriaznivé skóre, no nedokázal sa presadiť proti dobre organizovanej obrane United a tak hrozil iba zo štandardiek. Naopak, v obrane kopil jednu chybu za druhou a tak v 66. minúte udreli opäť hostia a Jonny Evans definitívne rozhodol o triumfe a postupe Manchestru. V závere dokonali debakel 5:0 Chris Smalling a Nani.

"Skutočne sme ich dnes zabili svojimi protiútokmi a bolo skutočným potešením hrať za ofenzívnou štvoricou," povedal waleský stredopoliar Ryan Giggs, ktorý o dva dni oslávi 40. narodeniny.  "Ako som už povedal, viacero hráčov z nášho tímu podalo oslnivý výkon. Avšak ani sa netreba baviť o futbalových kvalitách Ryana Giggsa. Pri jeho výkone a neustálej bojovnosti skutočný vek nehrá žiadnu rolu. Je to skutočne veľký výsledok, napokon Leverkusen je teraz v bundeslige druhý za Bayernom. To hovorí za všetko," dodal Moyes, ktorý nemal v Nemecku k dispozícii Robina van Persieho ani Nemanju Vidiča. 

V druhom stredajšom stretnutí A-skupiny zvíťazil Šachtar Doneck nad Realom Sociedad San Sebastian vysoko 4:0 a s ôsmimi bodmi sa vyšplhal na druhú priečku tabuľky za Manchester United. O góly ukrajinského tímu sa postarali Adriano, Teixeira a dvakrát Douglas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies