Mamičky, vedeli ste, že pôrod si môžete skrátiť? Stačí, ak budete robiť túto vec!

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 08:22 • 2 min
Mamičky, vedeli ste, že pôrod si môžete skrátiť? Stačí, ak budete robiť túto vec!

Dĺžku pôrodu je možné vedome ovplyvniť.

slovakia

left justify in out

Pôrod vyvoláva obavy v každej budúcej mamičke. Na bábätko sa veľmi teší, no z mysle jej neschádza, či všetko pôjde tak ako má. Pôrod nie je práve najjednoduchšou „skúškou“, no dá sa naň pripraviť tak, že sa jeho priebeh značne zjednoduší a dokonca urýchli. Ako na to? Madridskí vedci tvrdia, že pomôže cvičenie v tehotenstve!

 

Z fyzickej aktivity počas tehotenstva majú mnohé ženy strach. Obávajú sa, či by pohybom a námahou nemohli uškodiť dieťatku. Gynekológovia sa však zhodujú, že pokiaľ ide o bezproblémové tehotenstvo, pohyb sa pripúšťa, dokonca je aj vítaný, pretože môže mať blahodarný vplyv tak na samotnú graviditu, ako aj priebeh pôrodu. Samozrejme, je veľmi dôležité poradiť sa s lekárom o tom, aký pohyb je pre konkrétnu ženu najvhodnejší.

 

Španielski odborníci zaoberajúci sa problematikou pôrodov realizovali výskum, do ktorého zapojili 508 žien v ôsmom až 11 týždni tehotenstva. Rozdelili ich na dve skupiny, pričom jedna z nich absolvovala tréningy ľahkého aerobiku.

 

Počas celej gravidity sa sledovali obe skupiny žien a jednotlivé ukazovatele vypovedajúce o priebehu tehotenstva. Ukázalo sa, že pri pôrode boli jednoznačne zvýhodnené ženy, ktoré patrili do skupiny praktizujúcej aerobik. Vďaka fyzickej námahe a zlepšeniu telesnej kondície sa im skrátili a zjednodušili všetky pôrodné doby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies