Malkin z Pittsburghu po prvý raz MVP, Chára s Gabbym v 2. All-star tíme

NETKY.SK • 21 Jún 2012, 07:29 • 2 min
Malkin z Pittsburghu po prvý raz MVP, Chára s Gabbym v 2. All-star tíme

Malkin z Pittsburghu po prvý raz MVP, Chára s Gabbym v 2. All-star tíme - Hokej Hlavnou postavou hokejového galavečera v kasíne Wynn v Las Vegas sa stal center Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin, ktorý po prvý raz získal Hartovu trofej pre najužitočnejš

slovakia

left justify in out

img

Hlavnou postavou hokejového galavečera v kasíne Wynn v Las Vegas sa stal center Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin, ktorý po prvý raz získal Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča NHL v sezóne 2011/2012. Naprázdno nevyšiel ani slovenský hokej zásluhou dvojice reprezentantov Zdena Cháru (Boston Bruins) a Mariána Gáboríka (New York Rangers), ktorí sa dostali do druhého tímu hviezd NHL.  
      Úradujúci majster sveta Malkin si súčasne pridal do zbierky Art Rossovu trofej pre najproduktívnejšieho hráča zámorskej profisúťaže a Cenu Teda Lindsaya pre najlepšieho hráča NHL podľa hlasovania Hráčskej asociácie NHLPA. Gáboríkov spoluhráč a brankár jazdcov Henrik Lundqvist zo Švédska si prevzal Vezinovu trofej pre najlepšieho gólmana, pričom prednosť dostal aj pred brankárom víťaza Stanleyho pohára Jonathanom Quickom z Los Angeles .
   Steve Stamkos z Tampa Bay Lightning dal v základnej časti pozoruhodných 60 gólov a zaslúžene tak dostal Trofej Maurice Richarda. Najvyššie oceneným obrancom sa stal Švéd Erik Karlsson z Ottawy Senators, ktorý v priamom súboji o Norrisovu trofej zdolal zadáka Nashvillu Predators Sheu Webera a slovenského kapitána Bostonu Zdeno Cháru. 
      Štatút tréner roka s cenou Jacka Adamsa si vyslúžil  Ken Hitchcock z tímu St. Louis Blues, ktorého oporou bol v uplynulom ročníku aj slovenský gólman Jaroslav Halák. A práve Halák spoločne s tímovým kolegom Brianom Elliottom si "vychytali" Trofej Williama Jenningsa za najnižší počet inkasovaných gólov v uplynulej sezóne (165). Nováčikom roka s Calderovou trofejou sa stal Gabriel Landeskog z Colorada Avalanche, za najlepšieho generálneho manažéra vymenovali Douga Armstronga zo St. Louis.

      All-star tímy NHL 2011/2012:
      /Prvý tím/
      Henrik Lundqvist (NY Rangers) - Erik Karlsson (Ottawa Senators), Shea Weber (Nashville Predators) - James Neal (Pittsburgh Penguins), Jevgenij Malkin (Pittsburgh Penguins), Iľja Kovaľčuk (New Jersey Devils)
      /Druhý tím/
      Jonathan Quick (Los Angeles Kings) - Zdeno CHÁRA (Boston Bruins), Alex Pietrangelo (St. Louis Blues) - Marián GÁBORÍK (NY Rangers), Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning), Ray Whitney (Phoenix Coyotes).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies