Šatan hovorí o progrese národného tímu a čo ho potešilo najviac?

NETKY.SK • 22 Máj 2019, 10:15 • 2 min
Šatan hovorí o progrese národného tímu a čo ho potešilo najviac?

KOŠICE - Slovenský tím na domácom šampionáte žiaľ nepostúpil do vytúženého štvrťfinále, ale aj napriek tomu zanechal dobrý dojem. VYstúpenie omladeného národného mužstva pozitívne hodnotí aj generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

slovakia

left justify in out

Potešili ho mladí hráči

Šatan po poslednom zápase Slovákov na MS 2019 vyzdvihol najmä novú krv v tíme. Potešili ho hráči, ktorí sú nastupujúca generácia, a pochválil prácu trénera Craiga Ramsayho. Podľa Šatana je na čom stavať v budúcnosti, hoci svoju vlastnú označil za nejasnú. Reprezentáciu vidí ako celok, ktorý sa po rokoch stagnácie vybral cestou moderného hokeja, ktorý by mal čoskoro priniesť úspechy.

 

Šatana mrzeli prehry s Nemeckom a Kanadou 

Slovákom v týchto dueloch utiekli body v úplnom závere. Kanada strelila víťazný gól sekundu pred koncom, Nemci 27 sekúnd. "Myslím si, že s hrou môžeme byť spokojní, ale samozrejme ušli nám body v posledných fázach zápasu a to nás mrzí. Myslím si, že mužstvo malo potenciál postúpiť do štvrťfinále," povedal Šatan. Sklamanie bolo veľké, ale generálny manažér verí, že bude aj poučné: "Náš cieľ bol postup. Každého mrzel záver s Nemeckom. Ja viem, že je to klišé, ale verím, že z tohto sa do budúcnosti naozaj poučíme."

 

img

 

Šatan vyzdvihol prácu trénera Craiga Ramsayho

Kanadský kouč podľa neho zmenil slovenský hokej: "Jeho prínos bol obrovský. Jeho práca za dva roky sa ukázala. Dostával som komplimenty od manažérov iných tímov, videli, že sme sa zmenili. Mali sme mladých hráčov a nielen do počtu. Ja dúfam, že to, ako sa zmenila reprezentácia, to by mohli prebrať aj tréneri na klubovej úrovni. Ukázali sme smer, akým sa uberá moderný hokej. Hrajú ho všetci, ktorí chcú byť úspešní. Verím, že s týmto prejavom a s touto hrou budeme sláviť úspechy."

 

Jednotlivcov chvláliť nechcel

Generálny manažér spočiatku nechcel pochváliť jednotlivcov, ale pár mien predsa len spomenul: "Veľa hráčov zaujalo, neviem, či chcem niekoho menovať. Lídrami boli Andrej Sekera a Tomáš Tatar a to nielen na ľade. Výkonnostne poskočil Erik Černák, na ktorom bolo vidno, že mal výbornú sezónu v NHL a stáva sa z neho výborný obranca. Môžem spomenúť aj Matúša Sukeľa, Martina Fehérváryho či Adama Lišku. Môže to znamenať veľký krok v ich kariére."

 

img

 

S kariérou sa lúčil aj posledný reprezentant z éry "zlatých chlapcov"

Pri hokejovej rozlúčke Ladislava Nagya si Šatan pospomínal na spoločné roky v reprezentácii. Oboch spája titul svetových šampiónov z roku 2002, zatiaľ jediný v histórii Slovenska. Šatana teší, že ich má kto nahradiť: "Laco bol posledný z generácie majstrov sveta 2002. Postupne všetci skončili, Laco bol posledný mohykán. Takže sme už všetci v dôchodku. Na ľade už sme videli novú generáciu, siedmich hráčov sme mali do 23 rokov. Je to budúcnosť slovenského hokeja. Verím, že si z tohto šampionátu veľa odnesú a že aj v budúcnosti sa budú chcieť stretávať na MS a reprezentovať Slovensko."

 

Šatanova budúcnosť pri reprezentácii je v tejto chvíli otázna, pretože sa mu rovnako ako trénerovi Ramsaymu končí zmluva so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH). 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona