Ani Rusi sa v oblasti nových modelov nechcú dať zahanbiť

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 20:24 • 2 min
Ani Rusi sa v oblasti nových modelov nechcú dať zahanbiť

BRATISLAVA - Rusi sa prispôsobujú dobe a podľa toho vyzerajú aj ich nové koncepty, ktoré predstavujú každoročne na moskovskom autosalóne. Ruská automobilka Lada predstaví už tento rok na cestách svoj nový model Grand Cross. Od combi sa trochu odlišuje, najmä svojou športovo upravenou karosériou. Ale inak sa jedná o klasické rodinné auto.

slovakia

left justify in out

Na ruskom autosalóne, ktorý sa konal ešte minulý rok v Moskve, sa automobilka Lada objavila s novým kúskom Grant Cross. Rusi dostali po autosalóne veľmi pozitívnu správu. Tento model sa bude vyrábať aj sériovo. Pre Ladu nie je terénne auto žiadnou novinkou, veď na legendárnu Ladu Nivu si pamätá takmer každý. 

 

img

 

Záujemcovia sa môžu tešiť na upravenú karosériu s tmavými plastami. Z rovnakého materiálu sú vytvorené aj blatníky, či plastové bočnice dverí. Dokonca aj spätné zrkadlá sú tvorené plastom avšak so špeciálne ladeným strieborným pruhom uprostred. Súčasťou schémy sú aj spätné zrkadlá, strešné lyžiny a špecifické disky kolies. 

 

img

 

Motor pri tomto modele by mal byť podľa oficiálne dostupných údajov benzínový štvorvalec 1,6. Do predaja sa dostane aj silnejšia verzia, kde bude použitá štvorventilová technika na valec. Oproti staršej verzii pôjde teda o dvojnásobnú dávku. Zaujímavé je, že pri tomto Crosse nepôjde o pohon 4x4, ale len o výhradne predné kolesá, ktoré budú ťahať celý voz. Nevieme si pomôcť, ale zadné svetlá nám nápadne pripomínajú model Škody S 2000. 

 

img

 

Čo sa týka ceny, tak na porovnanie s combi si budete musieť priplatiť o pár tisíc eur viac. Spoločnosť AvtoVaz zatiaľ ešte neuviedla presný dátum, kedy môžme tento model od Lady očakávať na cestách. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies