Malcolm Turnbull: Nájdeme ich, zničíme ich, zabijeme ich

NETKY.SK • 4 Jún 2017, 10:24 • 2 min
Malcolm Turnbull: Nájdeme ich, zničíme ich, zabijeme ich

LONDÝN - Pri sobotňajších útokoch teroristov v Londýne utrpeli zranenia aj dvaja Austrálčania, oznámil dnes austrálsky premiér Malcolm Turnbull. Informoval o tom denník Sydney Morning Herald.

slovakia

left justify in out

"Tento útok je ďalším krutým príkladom novej reality, v ktorej žijeme, všadeprítomnej hrozby vražedných islamistických teroristov, ktorí majú za cieľ poškodiť naše spoločenstvá, náš spôsob života a slobody, ktoré si vážime... Nikdy sa nepodvolíme terorizmu. Teroristom sa vzoprieme," uviedol Turnbull na tlačovej konferencii a vyhlásil: "Nájdeme ich, zničíme ich, zabijeme ich."

 

x x x

 

Podľa polície traja páchatelia najprv dodávkou zrazili ľudí na chodníku Londýnskeho mosta (London Bridge), potom pokračovali v jazde na Borough Market, kde na ulici, v baroch a reštauráciách nožmi útočili na ľudí. Polícia všetkých troch zastrelila. Pri útokoch teroristov zahynulo šesť ľudí, ďalších 48 bolo hospitalizovaných.

 

x x x

 

Niekoľko zo 48 zranených ľudí je v kritickom stave, oznámil starosta Londýna Sadiq Khan. Informovala o tom spravodajská stanica BBC.

 

x x x

 

Predseda Európskej rady Donald Tusk v reakcii na útok vyhlásil, že "Európa stojí pri Spojenom kráľovstve v boji proti terorizmu".

 

x x x

 

Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker reagoval, že jeho "myšlienky a modlitby sú s obeťami a ich rodinami".

 

x x x

 

Španielsky premiér Mariano Rajoy vyjadril "solidaritu a podporu" Británii.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies