Politické zoskupenie PS/SPOLU

NETKY.SK • 8 November 2019, 16:41 • 2 min
Politické zoskupenie PS/SPOLU

BRATISLAVA - Na Slovensku vznikol fenomén v podobe spojenia dvoch nových politických strán, ktoré už poznáme pod spoločným názvom.

slovakia

left justify in out

Politické hnutie PS/SPOLU vzniklo teda z dvoch politických subjektov. Pre lepšie vysvetlenie predstavíme Progresívne Slovensko a SPOLU - občianska demokracia každé zvlášť. 

 

Progresívne Slovensko

PS sa ako také opiera o tri základné piliere: komunita, hodnoty, progresivizmus. Jeho cieľom je prezentovanie progresívnych riešení spoločenských problémov a spájanie ľudí, ktorí túto spoločnú predstavu zdieľajú. Komunitné fórum je otvorený priestor, kde sa chce hnutie snažiť diskutovať o spoločenských otázkach, hľadať nápady, argumenty a náslené riešenia.

 

img

 

V septembri 2016 avizoval podnikateľ Ivan Štefunko vznik občianskeho združenia Progresívne Slovensko s možnou budúcou transformáciou na politickú stranu. Medzi prvých medializovaných podporovateľov združenia patril spolumajiteľ softvérovej spoločnosti ESET Anton Zajac, zároveň figurujúci ako spolumajiteľ a člen predstavenstva spoločnosti, vydávajúcej Denník N. Súčasným predsedom je Michal Truban, zakladateľ webhostingovej spoločnosti Websupport. 

 

img

 

K hlavnej ideológii tohto hnutia patria od začiatku LGBT práva a legalizácia drog. 

 

SPOLU – občianska demokracia

Strana bola zaregistroavná v roku 2018 jej súčasným predsedom Miroslavom Beblavým a Jozefom Mihálom, ktorý zastáva funkciu podpredsedu strany. Je to proeuropska mimoparlamentná strana založená na liberálno-konzervatívnych hodnotách. Spája dôraz na silnú a modernú ekonomiku spolu s lepšou sociálnou politikou a starostlivosťou o zdravie. Zelenú agendu má strana ako jediná medzi top prioritami. 

 

 

Do parlamentných volieb 2020 vstupujú už teda tieto dve zokupenia ako jedna politická koalícia, pričom jej volebným lídrom je Michal Truban a programovým lídrom Miroslav Beblavý. navyše ich volebný program sa dotýka všetkých častí riadenia štátu a ako vyplýva už z názvu, tak by mal byť zlomový. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies