Malajzijská polícia zadržala sedem Filipíncov podozrivých z terorizmu

NETKY.SK • 21 September 2017, 10:32 • 2 min
Malajzijská polícia zadržala sedem Filipíncov podozrivých z terorizmu

KUALA LUMPUR - Malajzijská polícia zadržala sedem Filipíncov, ktorí sú údajne podozriví z členstva v islamistickej skupine Abú Sajjáf, operujúcej na juhu Filipín.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie malajzijských úradov. Náčelník malajzijskej polície Mohamad Fuzi Harun uviedol, že siedmi muži vo veku 22-38 rokov boli zamestnancami súkromných bezpečnostných služieb v malajzijskej metropole Kuala Lumpur a priľahlých oblastiach. Jeden zo zadržaných - 22-ročný muž - sa údajne zúčastnil bojov s filipínskymi vládnymi silami a podieľal sa na únosoch na juhu Filipín.

 

Podľa Haruna sa všetci zadržaní ešte v roku 2015 dostali na malajzijskú pevninu z východomalajzijského štátu Sabah na ostrove Borneo, ktorý je z juhu Filipín ľahko dostupný loďou. Letenky do Kuala Lumpuru si potom zadovážili na falošné doklady. Malajzijská polícia zadržala tohto roku 41 cudzincov podozrivých z členstva v teroristických organizáciách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies