Južnú Kóreu sužujú v dôsledku sucha lesné požiare

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 08:29 • 2 min
Južnú Kóreu sužujú v dôsledku sucha lesné požiare

SOUL - Hasiči sa v pondelok snažia dostať pod kontrolu lesné požiare, ktoré v dôsledku sucha sužujú Južnú Kóreu. Plamene ohrozujú aj turistami vyhľadávanú oblasť v Soule.

slovakia

left justify in out

Požiar vypukol v nedeľu ráno na známom vrchu Inwangsan v centrálnej časti Soulu. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Plamene na veľkej ploche rýchlo rozfúkal silný vietor, uviedli miestne úrady. Obete zatiaľ nehlásili, niektorým obyvateľom však nariadili evakuáciu. Na mieste zasahujú hasičské vrtuľníky. Hasiči bojujú s lesným požiarom aj v provincii Južný Čchungčchong, kde situáciu komplikuje silný vietor. Plamene tam poškodili viac ako 60 domov a úrady museli evakuovať najmenej 236 ľudí. Juhokórejský prezident Jun Sok-jol v nedeľu nariadil hasičom, aby na uhasenie požiarov použili "všetky dostupné zdroje"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona