Malajzia minula desať miliónov dolárov na pátranie po dvoch lietadlách

NETKY.SK • 13 November 2014, 12:46 • 2 min
Malajzia minula desať miliónov dolárov na pátranie po dvoch lietadlách

KUALA LUMPUR - Malajzia minula doteraz 33,46 milióna ringgitov (desať miliónov dolárov) na pátracie a záchranné operácie po dvoch leteckých tragédiách, ktoré tento rok postihli štátnu leteckú spoločnosť Malaysia Airlines. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyjadrenia ministra dopravy Liow Tiong Laia.

slovakia

left justify in out

Minister uviedol, že pri rozsiahlych mnohonárodných pátracích a záchranných operáciách, týkajúcich sa letov MH370 a MH17, pomáhalo celkovo 3732 malajzijských štátnych zamestnancov. 
     

"Na pokrytie nákladov na operácie minula vláda doposiaľ 33 miliónov a 461.861,50 ringgitu," oznámil minister v písomnej odpovedi na otázku kolegu v parlamente.
     

Let MH370 smerujúci do Pekingu s 239 ľuďmi na palube zmizol približne hodinu po štarte na medzinárodnom letisku v Kuala Lumpure 8. marca.
     

V južnej oblasti Indického oceánu, kde sa lietadlo pravdepodobne zrútilo, doteraz prebieha mnohonárodná pátracia operácia pod vedením Austrálie.
     

Let MH17 s 298 ľuďmi na palube smeroval 17. júla z Amsterdamu do Kuala Lumpuru, keď sa po zásahu raketou zrútil na východe Ukrajiny.
     

Malajzijský štátny fond informoval, že na ozdravenie oslabenej spoločnosti Malaysia Airlines poskytne šesť miliárd ringgitov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies