Mafiáni údajne pašovali kokaín na palube potopenej Costy Concordie

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 18:33 • 2 min
Mafiáni údajne pašovali kokaín na palube potopenej Costy Concordie

RÍM - Vyšetrovatelia zistili, že na palube potopenej lode Costa Concordia, ktorá stroskotala v januári 2012 pri brehoch talianskeho ostrova Giglio, prevážali mafiáni obrovskú zásielku kokaínu. Informovali o tom dnes britské noviny Daily Mirror.

slovakia

left justify in out

Prítomnosť kokaínu na potopenej lodi údajne potvrdili aj magnetofónové nahrávky rozhovorov medzi členmi zločineckej organizácie 'Ndrangheta z talianskej Kalábrie, uviedol server Mirror.co.uk, ktorý sa odvolal na správu britského denníka Independent.
     

Na jednej z nahrávok mal figurovať aj boss zločineckej skupiny 'Ndrangheta Michelle Rossi, ktorý o stratenej zásielke, potopenej spolu s loďou, zašifrovane referoval jednému zo svojich spolupracovníkov.  
     

Mafiáni zrejme ukryli drogy na palube Costy Concordie bez toho, aby o tom vedeli vysokí dôstojníci či poprední predstavitelia plavebnej spoločnosti.
     

Vyšetrovatelia tiež uviedli, že tí istí členovia mafiánskeho gangu mali pašovať drogy aj na lodiach medzinárodnej plavebnej MSC a nórskej firmy Norwegian Cruise Lines.
     

Loď Costa Concordia sa v januári 2012 vychýlila zo svojej plánovanej trasy smerom k ostrovu Giglio, kde narazila na skaliská a čiastočne sa prevrátila. Zo 4229 ľudí na palube zahynulo 32 osôb vrátane pasažierov a členov posádky.
     

Kapitán Costy Concordie Francesco Schettino, ktorý bol v procese jediným obžalovaným, podľa rozhodnutia súdu nesie vinu za smrť všetkých 32 ľudí. Schettina odsúdili vo februári na 16 rokov väzenia aj z dôvodu, že zapríčinil stroskotanie lode a utiekol v čase, keď mnoho cestujúcich aj členov posádky bolo stále na palube.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies