V londýnskom derby sa delili body, Arsenal vyrovnal tesne pred koncom

NETKY.SK • 22 Január 2020, 12:01 • 2 min
V londýnskom derby sa delili body, Arsenal vyrovnal tesne pred koncom

LONDÝN – Chelsea si nechala v zápase proti Arsenalu vyfúknuť 2 body proti 10-tim hráčom Arsenalu. V prvom polčase však herne dominovala.

slovakia

left justify in out

Vynútené zmeny pred zápasom

Tréner Chelsea Frank Lampard urobil oproti minulému týždňu, keď Chelsea prehrala s Newcastlom, dve zmeny vo svojej zostave. Jedno striedanie bolo vynútené, pretože sa počas trénigu zranil James. Azpilicueta sa teda presunul zo stopérskej pozície na krídlo. Druhá zmena sa odohrala v strede poľa, kde Mounta nahradil Kovačič.

 

img

 

Pokutový kop

Veľmi dôležitý moment sa odohral už v prvom polčase. Po prieniku útočníka Chelsea Tammyho Abrahama do pokutového územia hostí, nasledoval faul od bývalého hráča "The Blues" Davida Luiza. Píšťalka rozhodcu bola nekompromisná. Loptu si na značku pokutového kopu postavil Jorginho, ktorému sa podarilo otvoriť skóre zápasu.

 

img

 

Úcta voči Luizovi

Chelsea sa veľmi ľudsky postavila k faulu Davida Luiza: "Chybu v obrane Arsenalu spravil Mustafi, ktorý zle rozohral loptu a Abraham, ktorý sa vyhol aj brankárovi Lenovi, mal pred sebou už len prázdnu bránu. Luiz spravil to posledné, čo mohol. Jednoducho zatiahol ručnú brzdu."

 

img

 

Nedáš, dostaneš!

Domáci razom získali hernú prevahu. Držanie lopty bolo jasne v ich prospech, avšak chýbali strely na bránu. Po hodine hry sa však po zle zahranom rohovom kope dostal Arsenal do rýchleho protiútoku a Gabriel Martinelli vyrovnal na 1:1.

 

Fantastický Leno

"The Blues" ale túžili po výhre čoraz viac. Najprv mal šancu Willian a potom Abraham z priameho kopu. Leno však preukázal svoje kvality. Poradil si dokonca aj s hlavičkou Rossa Barkleyho.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bernd Leno (@berndleno1),

 

Gól a hneď vyrovnanie

Desať minút pred koncom zápasu sa ale napokon podarilo Cesarovi Azpilicuetovi, ako správnemu kapitánovi, dostať Chelsea do vedenia, keď sa presadil po rohovom kope. Arsenal však aj na tento gól dokázal odpovedať a to hneď o tri minúty. Hector Bellerin z uhla prekonal najdrahšieho brankára sveta Kepu Arrizabalagu, do Chelsea prišiel za 71 miliónov eur, a stanovil na konečný stav 2:2.

 

 

Kroky trénera Lamparda

Po minulotýždňovej prehre s Newcastlom United teda Chelsea prišlo o ďalšie body. Ako štvrtý tím Premier League, majú pred United 6-bodový náskok, avšak do konca sezóny zostáva ešte veľa času. Chelsea navyše bude bojovať aj v osemfinále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. Frank Lampard v januárovom prestupovom období na Stamford Bridge hviezdu ešte nepriviedol, aj keď už trest v podobe zákazu nakupovania hráčov pominul. Olivier Giroud sa akurát upísal Interu Miláno.

 

 

Roman Abramovič, vlastník klubu, je známy svojimi radikálnymi výsledkami. Platí to najmä v prípade, pokiaľ sa nedostavia výsledky, takže uvidíme, čím nás ropný magnát prekvapí tentoraz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies