Mafiána Johna J. Gottiho stvárni na striebornom plátne John Travolta

NETKY.SK • 14 Apríl 2011, 06:55 • 2 min
Mafiána Johna J. Gottiho stvárni na striebornom plátne John Travolta

Mafiána Johna J. Gottiho stvárni na striebornom plátne John Travolta - Kultúra Režisér Nick Cassavetes začne v októbri s nakrúcaním filmového príbehu o slávnej newyorskej rodine Gottiovcov, v ktorom mafiánskeho bossa Johna J.

slovakia

left justify in out

img

Režisér Nick Cassavetes začne v októbri s nakrúcaním filmového príbehu o slávnej newyorskej rodine Gottiovcov, v ktorom mafiánskeho bossa Johna J. Gottiho jr. - hlavu klanu Gambinovcov - stvárni John Travolta.
      Vyplýva to z informácií, o ktoré sa tvorcovia snímky "Gotti: Three Generations" podelili s predstaviteľmi médií na utorkovej tlačovej konferencii v New Yorku.
      Ako naznačil producent Marc Fiore, v nezávislej snímke dostane možno hereckú príležitosť aj Lindsay Lohanová. Táto hollywoodska hviezdička plnila v ostatných mesiacoch predovšetkým stránky bulvárnej tlače, a to svojimi početnými škandálmi a opakovaným predstupovaním pred súd.
      S určitosťou sa však vo filme objaví populárny Joe Pesci, ktorému režisér a producent zverili postavu Gottiho blízkeho priateľa Angela Ruggiera.
      John J. Gotti jr. patril medzi najznámejších predstaviteľov Cosy Nostry od éry Ala Caponeho. Charakterizovalo ho mimoriadne elegantné vystupovanie na verejnosti a schopnosť opakovane sa vyhnúť trestnému stíhaniu, vďaka čomu si vyslúžil i prezývky - napríklad Teflonový Don.
      Bol neustále prítomný v médiách; jeho fotografie nechýbali na titulných stránkach periodík ako Time, People alebo New York Times. Doplatil na zradu z jemu blízkych kruhov, v dôsledku čoho ho v roku 1992 zadržali a neskôr odsúdili za vraždu, vydieranie a daňový podvod na doživotný trest väzenia.
      A vo väzení aj zomrel - na následky rakovinového ochorenia hrtanu v roku 2002 vo veku 61 rokov. Jeho pohreb sprostredkovali Američanom do domácností zábery televíznych štábov z početných vrtuľníkov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies