Od polnoci obnovili voľný pohyb medzi SR a ČR bez obmedzení

NETKY.SK • 4 Jún 2020, 8:51 • 2 min
Od polnoci obnovili voľný pohyb medzi SR a ČR bez obmedzení

BRATISLAVA - Na hraniciach medzi Slovenskou republikou a Českou republikou od polnoci obnovili neobmedzený režim.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Avizovali to premiéri oboch krajín Igor Matovič a Andrej Babiš ešte pred začiatkom ich rokovania v rámci stredajšej (3. 6.) zahraničnej pracovnej cesty predsedu vlády SR Matoviča v Prahe.

 

"Od polnoci zo stredy na štvrtok zavádzame úplne voľný pohyb medzi Slovenskou a Českou republikou," povedal šéf slovenského kabinetu. Premiér Babiš podotkol, že od polnoci sa už bude možné slobodne pohybovať medzi Slovenskom a Českom.

 

"Tak ako to bolo pred vypuknutím pandémie nového koronavírusu," spresnil. Na slovenskej strane ostane kontrolný režim v prípade štátnych príslušníkov tretích krajín.

 

Zlomovým bodom pri úvahách o možnom otvorení česko-slovenských hraníc bol podľa slovenského premiéra názor konzília odborníkov. Otázka verejnej medzinárodnej autobusovej a vlakovej dopravy je podľa oboch premiérov otázkou diskusií.

 

Matovič v tejto súvislosti poukázal na vážnosť hlasu konzília odborníkov. Myslí si však, že ak epidemiológovia odsúhlasili úplné otvorenie hraníc s ČR, mohlo by sa to týkať akejkoľvek formy dopravy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona