Madej: Opozícia sa snaží Boreca potrestať za to,že si dovolil mať názor

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 16:48 • 2 min
Madej: Opozícia sa snaží Boreca potrestať za to,že si dovolil mať názor

BRATISLAVA - Opozícia sa pokúša ministra spravodlivosti Tomáša Borec (nominant Smeru-SD) odvolať za to, že si dovolil mať vlastný právny názor.

slovakia

left justify in out

Povedal to Róbert Madej zo Smeru-SD v rozprave k opozičnému návrhu na odvolanie Boreca.
     

Opozícia sa o vyslovenie nedôvery členovi vlády pokúša pre kauzu Borecovho mimoriadneho dovolania v prípade odsúdeného košického exposlanca Františka Olejníka, ktorý kandidoval aj s podporou Smeru-SD. Podľa Madeja Borec nepochybil.
     

"Je známe, že minister Borec je odborník a žiadny jeho krok ho počas pôsobenia vo funkcii nijako nediskvalifikuje. Môžeme len vyjadriť spokojnosť s tým, ako sa pomery v justícii po vašich šarvátkach naprávajú," odkázal opozícii Madej.
     

Zdôraznil, že minister má mať vlastný právny názor a Borec ho prejavil. "Je povinnosť ministra mať vlastný právny názor. Dostal podnet, musel ho riešiť," adresoval opozičným kolegom Madej. Dodal, že opozícii prekáža pokoj, ktorý po šarvátkach priniesol na ministerstvo spravodlivosti práve Borec.
     

Opozícii tiež vyčítal, že zasahuje do živého prípadu. Opoziční poslanci zdôraznili, že živým tento prípad urobil minister, keď podal dovolanie, inak bol prípad uzavretý, Olejník bol odsúdený.
     

Exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (nezaradená) vyhlásila, že Smer-SD sa snaží obhájiť neobhájiteľné. Podľa nej by bolo najlepšie riešenie stiahnuť "ten mimoriadny opravný prostriedok" a odchod "niekoho z ministerstva". Žitňanská zopakovala, že minister nevysvetlil dôvody podania mimoriadneho dovolania. To prekáža aj ďalším jej opozičným kolegom.
     

"Ak minister spravodlivosti trvá na tom, že súdy pochybili, tak v čom?" pýta sa Daniel Lipšic (nezaradený, NOVA). Podobné otázky má aj Miroslav Kadúc z OĽaNO. "Kde boli pochybenia? Čo dokazuje nevinu? Ktorá výpoveď je spochybniteľná?" dožadoval sa odpovede Kadúc. Lipšic skonštatoval, že ak takýmto konaním minister Borec začína reformu justície, tak začína "sakramentsky zle".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies