Tréner Ramsay chápe správanie fanúšikov a ich bučanie počas kanadskej hymny

NETKY.SK • 14 Máj 2019, 09:16 • 2 min
Tréner Ramsay chápe správanie fanúšikov a ich bučanie počas kanadskej hymny

KOŠICE - Vo včerajšom zápase proti Kanade sme zaskočili celý hokejový svet. Tím nabitý hviezdami z NHL rozhodol o výsledku zápasu 2 sekundy pred koncom. Poslednej úspešnej akcii Kanaďanov však predchádzala situácia, keď sa nepískal evidentný faul na nášho hráča len pár metrov od čiarového rozhodcu.

slovakia

left justify in out

Košická Steel Aréna počúvala na svoju adresu v doterajšom priebehu šampionátu len chválu. Po závere včerajšieho zápasu však prišla prvá kritika. Slovenskí fanúšikovia neuniesli trpkú prehru po dramatickom zápase s Kanadou, ktorý skončil pomerom 5:6. najprv zahádzali ľaovú plochu rôznymi predmetmi a následne počas trvania kanadskej hymny pískali a bučali. Nedôstojný záver duel tak zbytočne pokazil inak výborné stretnutie, v ktorom padlo až jedenásť gólov.

 

img

 

Niektorí hráči nad tým krútili hlavami, iní tvrdili, že divákov chápu. Aj tréner slovenskej reprezentácie - Kanaďan Craig Ramsay mal s nimi súcit. Vyhlásil, že aj on by sa po takomto zápase pravdepodobne správal na tribúne emotívne.

 

"Je koniec zápasu a mali by sme rešpektovať hymnu. No na druhej strane chápem emócie po takom divokom zápase, ako bol tento. Musím povedať, že ak by som sedel tam hore, asi by mnou tiež trochu lomcovali emócie. Fanúšikovia sa nás stále snažia hnať dopredu, robia pre to všetko a toto pre nich bolo veľké sklamanie."

 

img

 

Frustrácia vyvrcholila sekundu pred koncom, keď strelil v presilovke víťazný gól Mark Stone. Celej situácii však predchádzal moment, keď len pár metrov od jedného z čiarových rozhodcov nebol odpísakný krošček na Buca. Ako proti Fínom, ani včera večer rozhodcovia nemali zápas pod kontrolou. Hra mala byť prerušená, čo fanúšikovia nezniesli, a tak počas hrania kanadskej hymny po zápase vyjadrili svoj názor bučaním a piskotom. 

 

img

 

Podľa útočníka Marka Daňa takéto správanie na štadión nepatrí a upozornil, že letiace predmety môžu zraniť divákov i hráčov, ktorým fandia.

 

"Nečudujem sa tomu, ale nemalo by to tam byť. My sme vďační za to, že nás diváci hnali celý zápas a ďakujeme im za podporu. Verím, že tá frustrácia sa dá prehltnúť aj inak, ako takýmto spôsobom, pretože je to nebezpečné a nepatrí to k športu. Ak to nedoletí na ľad, môže to zraniť divákov, ak doletí, môže z toho byť vážne zranenie hráčov," povedal.

 

img

 

Dvadsaťštyriročný útočník zároveň vyzval fanúšikov, aby v nasledujúcich dueloch udržali svoje vášne na uzde. "Verím, že v ďalších dueloch nás budú hnať tým zdravým a športovým spôsobom a my ich dokážeme potešiť a dokážeme nazbierať nejaké body," dodal na záver.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies