Maďarský Jobbik demonštroval proti migrantom na srbských hraniciach

NETKY.SK • 2 September 2015, 20:08 • 2 min
Maďarský Jobbik demonštroval proti migrantom na srbských hraniciach

BUDAPEŠŤ - Protestný pochod proti migrácii usporiadala dnes v juhomaďarskej prihraničnej obci Röszke opozičná ultrapravicová strana Jobbik

slovakia

left justify in out

Podľa regionálneho spravodajského servera Delmagyar.hu na podujatí nazvanom "Maďarsko patrí Maďarom" predseda Jobbiku Gábor Vona vyhlásil, že nevznikne celoeurópske riešenie v otázke migrácie.

 

Vona pred zhruba 200 demonštrujúcimi povedal, že neprišli šíriť nenávisť, necítia ju voči nikomu. "Prišli sme, aby sme vyjadrili vôľu maďarskej spoločnosti," konštatoval.

 

Dodal, že ak by aj vzniklo spoločné riešenie prisťahovaleckej otázky v Európskej únii, pre Maďarsko by to už bolo neskoro. Zdôraznil, že na hraniciach treba zastaviť a vrátiť každého bez rozdielu, podľa neho na to treba nasadiť aj armádu.

 

Priaznivci Jobbiku sa potom vybrali k železničnej trati Röszke-Horgoš, kde sú zábrany kvôli koľajniciam prerušené a kde zelenú hranicu ilegálne prekračujú najväčšie skupiny migrantov. Podujatie zabezpečuje množstvo policajtov. Migrantov pred zhromaždením zo zberného miesta odviezli autobusmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies