Maďari nezvládli v Belfaste presilovku, bizarné vylúčenie Bairda

NETKY.SK • 8 September 2015, 10:59 • 2 min
Maďari nezvládli v Belfaste presilovku, bizarné vylúčenie Bairda

BELFAST - Futbalisti Maďarska boli v pondelok blizúčko k zisku cenného víťazstva na pôde Severného Írska, ktoré by ich vrátilo do hry o priamy postup na EURO 2016.

slovakia

left justify in out

V Belfaste viedli od 74. minúty zásluhou gólu Richárda Guzmicsa, ktorý využil kiks brankára Michaela McGoverna, navyše od 83. minúty mali početnú výhodu po tom, čo pod sprchy predčasne zamieril domáci Chris Baird. Presilovku však absolútne nezvládli. Vo štvrtej minúte nadstaveného času dorazil zblízka loptu do siete so siedmimi gólmi najlepší strelec ostrovného tímu v kvalifikácii Kyle Lafferty a zariadil konečnú deľbu bodov.

 

 

Severní Íri si mohli víťazstvom zaistiť letenky do Francúzska a prvýkrát v histórii sa prebojovať na finálový turnaj ME, vzhľadom na priebeh stretnutia boli radi aj za bod. Zostávajú tak stále na čele F-skupiny o bod pred druhým Rumunskom, ktoré doma iba remizovalo 0:0 s poslednými Grékmi. Tretí Maďari strácajú na lídra štyri body.

 

"Fanúšikovia sem prišli na párty, no šampanské musíme naďalej nechať chladiť," vyslovil sa Lafferty, ktorý v závere potrestal ďalšie zaváhanie brankára, tentoraz maďarského veterána Gábora Királya. "Máme do konca kvalifikácie ešte dva zápasy a potrebujeme ešte raz uspieť. Náš tím bude bojovať až do konca," dodal útočník Norwichu, ktorý ale bude svojmu mužstvu chýbať pre karty v ďalšom dueli proti Grécku.

 

Domáci hráči mali po zápase ťažké srdce na tureckého rozhodcu Cuneyta Cakira. Ten kontroverzne vylúčil sedem minút pred koncom riadneho hracieho času Chrisa Bairda. Stredopoliar Derby County dostal v priebehu niekoľkých sekúnd dve žlté karty, pričom po prvej arbiter hru neprerušil a po druhej mu rovno ukázal červenú. Podľa trénera domácich Michaela O'Neilla, ak by Baird vedel, že za prvý faul dostane žlté napomenutie, tak by do druhého súboja už tak ostro nešiel. "Ešte som nevidel, aby hráč dostal dve karty za jeden incident. To je pre mňa absolútna novinka," poznamenal kouč Severného Írska. "Povedal som rozhodcovi, že s ním nesúhlasím. Chris by druhý faul nespravil, ak by vedel, že za prvý bude napomínaný. Je to bizarná situácia, nič podobné som ešte nezažil."

 

V Belfaste nastúpil v 68. minúte v drese hostí aj útočník Slovana Bratislava Tamás Priskin, ktorý videl v 85. minúte žltú kartu za nešportové správanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies