Macron vyzval EÚ k boju s národnými štátmi. Európa sa má úplne otvoriť migrácii z Afriky

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 08:37 • 2 min
Macron vyzval EÚ k boju s národnými štátmi. Európa sa má úplne otvoriť migrácii z Afriky

Francúzsky prezident Macron vo svojom prejave vyhlásil otvorenú vojnu národným európskym štátom, podporil multirasovú Európu a vyzval inštitúcie Európskej únie, aby v EÚ potlačili populizmus.

slovakia

left justify in out

S odôvodnením, že nesúhlas s politikou EÚ spôsobuje EÚ „občiansku vojnu“. Macron povedal, že EÚ sa musí na kontinente zbaviť populizmu. Tiež vyhlásil, aj keď nepriamo, že v najbližších rokoch dôjde k obrovskému transferu africkej populácie do Európy a že nacionalizmus je smrtiaci, píše server stredoevropan.cz.

 

Prehovoril o svojej vízii európskej suverenity a odsúdil to, čo nazýva „fascináciou s neliberálnym“. Brusel vraj musí dostať moc k tomu, aby zachoval EÚ ako unikátny model, ktorý požaduje geopolitickú a ekonomickú jednotu medzi národmi a ich poslušnosť k rešpektu voči menšinám a zavedeniu štátom vynúteného feminizmu.

 

„Nechcem patriť k námesačnej generácii, ktorá bude brániť európsku suverenitu, pretože sme bojovali, aby sme ju získali. Nepodvolím sa žiadnemu druhu fixácie na autoritárstvo.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies