Mačiatka a šteniatka zvyšujú koncentráciu u ľudí, pozrite si foto

NETKY.SK • 5 Október 2012, 11:42 • 2 min
Mačiatka a šteniatka zvyšujú koncentráciu u ľudí, pozrite si foto

Mačiatka a šteniatka zvyšujú koncentráciu u ľudí, pozrite si foto - Zaujímavosti Fotografie mačiatok či šteniatok môžu ľuďom pomôcť zlepšiť koncentráciu. Vyplýva to zo záverov štúdie japonských vedcov, ktorú uverejnila vedecká revue Plos One.

slovakia

left justify in out

img

Fotografie mačiatok či šteniatok môžu ľuďom pomôcť zlepšiť koncentráciu. Vyplýva to zo záverov štúdie japonských vedcov, ktorú uverejnila vedecká revue Plos One. 

Niekedy sú snímky mačiatok a šteniatok naaranžované tak, že málokoho nechajú ľahostajným. Japonskí vedci zistili, že pohľad na takéto snímky ľudí nielen dojíma či rozveselí, ale aj nabudí k väčšej koncentrácii.

Pohľad na tieto malé nevinné milé stvorenia zvyšuje koncentráciu u ľudí. Zapravdu im dáva experiment, ktorý urobili za účasti dvoch skupín študentov. Test pozostával z pozorovania série fotografií a následného riešenia logických úloh.

Kým prvá skupina si prezerala fotografie roztomilých šteniatok a mačiatok, druhej predložili snímky dospelých zvierat alebo rôzne neutrálne zábery. Vedci zistili, že prvá skupina študentov sa koncentrovala oveľa lepšie a oveľa lepšie potom vyriešila aj druhú úlohu – testy na logiku. V porovnaní s druhou skupinou mali o 16 percent vyššiu úspešnosť pri riešení.

Vedci, ktorí sa snažili prísť na kĺb tejto záhady, dospeli k záveru, že pozorovaním mačiatka či šteniatka sa človek nabíja energiou a elánom a je oveľa pozornejší pri následných aktivitách. A aj keby na sebe nezaznamenal takéto zlepšenie, roztomilé obrázky majú rozhodne aspoň relaxačný účinok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies