Machata podľa Jagnešáka nikoho nepoškodil

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 11:55 • 2 min
Machata podľa Jagnešáka nikoho nepoškodil

BRATISLAVA - V zákulisí bobového športu spôsobila rozruch kauza pilota Manuela Machatu, ktorý dostal od Nemeckého bobového a sánkarského zväzu (BSD) ročný trest zákazu činnosti a pokutu 5000 eur za to, že pred zimnými olympijskými hrami v Soči požičal nože zo svojich bobov ruskej konkurencii. Kým Nemci vyšli na ZOH 2014 naprázdno, Rus Alexandr Zubkov získal zlaté "double".

slovakia

left justify in out

Aj keď predstavitelia BSD nespájali neúspech nemeckých posádok s konaním Machatu, ktorý sa do Soči nekvalifikoval, pre ochranu svojich záujmov pristúpili k potrestaniu svojho športovca. "S Manuelom sa poznáme osobne. Podľa môjho názoru určite nikomu nepoškodil. Zubkov mal sočskú dráhu najazdenú tak, ako majú zase Nemci výhodu vo svojich ľadových korytách. Zubkov si zaslúžene zobral odmenu v podobe dvoch zlatých medailí. Skrátka, bol vyvolený a hviezdy mu priali. Dráha v Soči bola pre teplo v destinácii a podmienky ľadu taká, aká bola, hoci výsledky sú pre veľa športovcov nočnou morou, ale taký je šport," vyjadril svoj názor pilot slovenských bobistov Milan Jagnešák, ktorý s úsmevom poslal Machatovi odkaz: "Manuel, poď jazdiť za Slovensko."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies