O post šéfa SNS zabojuje Andrej Danko a Anton Hrnko, snem sa bude konať už v sobotu

NETKY.SK • 9 September 2020, 06:52 • 2 min
O post šéfa SNS zabojuje Andrej Danko a Anton Hrnko, snem sa bude konať už v sobotu

BRATISLAVA - Kandidátmi na predsedu mimoparlamentnej Slovenskej národnej strany (SNS) sú doterajší šéf strany Andrej Danko a podpredseda Anton Hrnko.

slovakia

left justify in out

Túto informáciu TASR potvrdilo tlačové oddelenie SNS. Zároveň informovalo, že bývalý poslanec parlamentu za SNS Radovan Baláž kandidovať nebude.

 

img

 

Už v sobotu budeme poznať nového šéfa

Nového šéfa strany si zvolia delegáti na sneme, ktorý sa bude konať v sobotu (12. septembra.) v Liptovskom Mikuláši. Kandidátov na funkciu predsedu strany mohli podľa tlačového oddelenia nominovať krajské rady.

 

Po dlhom zvažovaní Danko svoju opätovnú kandidatúru potvrdil minulý týždeň. Pričom jeho protikandidát Anton Hrnko mu ešte v júli odkázal, že na čele s ním strana skončí.

 

img

 

Po fiasku ostali mimo NR SR

Po fiasku v parlamentných voľbách, kedy sa strana nedostala do parlamentu a získala len niečo vyše troch percent, Hrnko požaduje zmenu vedenia. Podpredseda strany otvorene podporil Baláža, ten sa však rozhodol nekandidovať.  

 

V minulom volebnom období bola SNS súčasťou vládnej koalície, podobne ako Most-Híd však vo februári nezískali dostatočnú podporu voličov a ocitli sa mimo Národnej rady SR (NR SR). 

 

Mohlo by vás zaujímať: SNS bude mať nového predsedu, Danko už kandidovať nebude

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies