Luxusné nadčasové hotely sa stávajú realitou, pozrite si skvosty svetových architektov

NETKY.SK • 29 Október 2015, 14:26 • 2 min
Luxusné nadčasové hotely sa stávajú realitou, pozrite si skvosty svetových architektov

BRATISLAVA - Architekrúra postupne prekonáva hranice a na svete sa čoraz častejšie objavujú bizarné stavby. Projektanti akoby sa pretekali v moderných dizajnoch, netradičných tvaroch a luxusných lokáciach. V súčasnosti sa stavajú najzaujímavejšie ubytovania na zemeguli a turistom by mali byť prístupné už v priebehu niekoľkých mesiacov či rokov.

slovakia

left justify in out

The Royal Atlantis

Do roku 2018 by mal v Dubaji vyrásť takýto hotel. Sklenené škatule dokážu ubytovať až 800 ľudí a k dispozícii budú aj luxusné reštaurácie, kúpele či zábavný vodný park.

img

 

Shimao Wonderland InterContinental

Obrovský šanghajský projekt postavili priamo v opustenom lome. Hostia tu nájdu vyše 300 izieb rozprestierajúcich sa do výšky 90 metrov, pričom niektoré časti budovy ležia aj pod hladinou jazera. Otvorenie hotela sa predpokladá v roku 2017. Cena jednej noci by sa mohla pohybovať od 300 dolárov (272 eur).

img

 

Lofoten Opera Hotel

Trendov sa drží aj Nórsko. Originálny komplex nerušene zapadá do okolitej divokej prírody, pričom v nútri ukrýva moderný hotel, bytové jednotky i amfiteáter. Na jeho otvorenie si bude treba ešte počkať aj keď mal byť pôvodne hotový už tento rok.

img

 

Plávajúci hotel spoločnosti Salt&Water

Svoju fantáziu ukázali aj srbskí inžinieri a na katamaránoch postavili komplex, ktorý sa skladá z plávajúcich jednotiek. Recepcia, reštaurácia a izby sú oddeliteľné, a tak sa hostia môžu odpojiť od "materskej lode" a preskúmať zákutia okolitej vodnej plochy.

img

 

Súkromné ostrovy Amillarah

Dubaj prináša aj projekt umelých ostrovov. Ubytovaným nebude chýbať dokonalý servis ani súkromná pláž.

img

 

Podvodný rezort Poseidon

Na Fidži by mal o dva roky vzniknúť hotel, ktorý bude kompletne celý pod vodou. Komplex ponúkne spa, knižnicu, reštaurácie, ale aj priestory na pozorovanie podmorského života.

img

 

Dawang Mountain Resort

Čína verejnosti sprístupní svoj unikátny projekt už v roku 2016. Pobyt v tomto hoteli spojí zelené jazerá, podvodné záhrady či vnútorné priestory so snehom.

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies