Luxembursku sa zranil Jänisch, problémy má Joachim

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 16:25 • 2 min
Luxembursku sa zranil Jänisch, problémy má Joachim

LUXEMBURG - V nominácii luxemburskej futbalovej reprezentácie na súboj C-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska proti Slovensku (Žilina, piatok 27. marca) bude chýbať ľavý obranca či stredopoliar Mathias Jänisch.

slovakia

left justify in out

Hráčovi tímu FC Differdange 03 zistili "únavovú trhlinu" v pravom lýtku. Jeho náhradník dosiaľ nie je známy. "Pravdepodobne budem musieť oddychovať tri až štyri týždne," povedal 24-ročný Jänisch pre server Luxemburger Wort.

 

Rovnaký zdroj informuje, že z pôvodne zamýšľaných hráčov budú trénerovi Lucovi Holtzovi v piatkovom žilinskom súboji chýbať aj útočník David Turpel (F91 Dudelange) a stredopoliar Christopher Martins (Olympique Lyon). Wort dodáva, že ide o potenciálnych hráčov základnej zostavy proti Slovensku a Turecku. 

V Holtzovom výbere proti Slovákom figurujú aj viacerí legionári vrátane Auréliena Joachima, ktorý pôsobí v bulharskom prvoligovom klube CSKA Sofia, či Chrisa Philippsa (FC Metz /Fr,/). "Joachim sa sťažoval na problémy so slabinami. Veríme, že v piatok bude môcť nastúpiť," cituje trénera Holtza server Tageblatt. 

 

Holtzovi zverenci v pondelok absolvovali prípravný zápas s belgickým prvoligovým klubom RSC Charleroi (2:2). Nerozhodný výsledok pre Luxemburčanov zachránil gólom v nadstavení druhého polčasu obranca belgického Kortrijku Maxime Chanot. Dejiskom zápasu bol Stade Jos Haupert v meste Niederkorn. "V ofenzíve sme ukázali silu, ale v defenzíve to bolo miestami príliš hektické. Potrebujeme sa viac upokojiť a sústrediť na dôslednejšie bránenie," uviedol po zápase tréner Holtz pre luxemburské médiá. 

 

Jeho zverencom patrí po štyroch zápasoch jesennej časti kvalifikácie ME 2016 v C-skupine posledná šiesta priečka s 1 bodom a skóre 3:11. Luxemburčania získali bod za remízu 1:1 v úvodnom kvalifikačnom vystúpení doma proti Bielorusom. 

 

Luxemburskí futbalisti mali priletieť na Slovensko v stredu o 13.55 h do Piešťan a odtiaľ sa presunúť do Žiliny. Oficiálny tréning na Štadióne pod Dubňom absolvujú vo štvrtok od 19.00 h. Piatkový kvalifikačný súboj Slovensko - Luxembursko má začiatok o 20.45 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies