Covid dobýja celý svet. Zomrelo už viac ako päť miliónov ľudí!

NETKY.SK • 1 November 2021, 12:43 • 2 min
Covid dobýja celý svet. Zomrelo už viac ako päť miliónov ľudí!

Svet prekročil hranicu štyroch miliónov úmrtí ešte začiatkom júla a tieto čísla sa neustále zvyšujú. Odborníci zdôrazňujú, že skutočné počty infikovaných i úmrtí sú celosvetovo výrazne vyššie, pretože existuje mnoho neodhalených prípadov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Od začiatku pandémie zomrelo vo svete na infekciu koronavírusom SARS-CoV-2 už viac ako päť miliónov ľudí. Vyplýva to z údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU), ktoré inštitúcia v americkom Baltimore zverejnila v pondelok.

 

img

 

Podľa údajov JHU počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom  presahuje  246 miliónov. Odborníci však zdôrazňujú, že skutočné počty infikovaných i úmrtí sú celosvetovo výrazne vyššie vzhľadom na mnoho neodhalených prípadov.

 

Prečítajte si napríklad: Profesor Krčméry očakáva štvrtú vlnu pandémie už začiatkom nového roka!

 

Agentúra AP pripomína, že takmer polovicu hlásených úmrtí zaznamenali spolu v Spojených štátoch, Európskej únii, Británii a v Brazílii, teda v krajinách prevažne s vyššími strednými alebo vysokými príjmami, ktoré tvoria len osminu svetovej populácie. Len USA registrujú vyše 740 000 obetí na životoch, čo je najviac spomedzi všetkých krajín.

 

img

 

Celosvetovo je ochorenie COVID-19 v súčasnosti treťou hlavnou príčinou smrti po srdcových chorobách a mozgových príhodách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies