Ľudia bez domova môžu prespať v 17-miestnej nocľahárni

NETKY.SK • 25 December 2013, 09:40 • 2 min
 Ľudia bez domova môžu prespať v 17-miestnej nocľahárni

BRATISLAVA - Ak klesne teplota pod - 13 stupňov Celzia cez deň, nocľaháreň rozšíri svoje priestory a zvýši kapacitu.

slovakia

left justify in out

Nocľaháreň v Pezinku bude cez sviatky otvorená pre 17 ľudí bez domova. Ak klesne teplota pod - 13 stupňov Celzia cez deň, nocľaháreň rozšíri svoje priestory a zvýši kapacitu. Ako agentúru SITA informovala vedúca Oddelenia školstva a sociálnej starostlivosti Mestského úradu v Pezinku Renáta Minarovičová, mesto nemá presnú evidenciu o počte ľudí bez domova. "Denne príde na polievku, umyť sa či obliecť približne 20 ľudí, do nocľahárne denne príde ďalších 17 ľudí," povedala Minarovičová a dodala, že podľa predpokladov je v Pezinku na ulici približne 50 ľudí.

"Keď klesne teplota pod - 13 stupňov Celzia, dáme matrace aj do priestorov chodieb a kuchynky. Už sme dvakrát takto v tuhej zime rozširovali kapacitu na nevyhnutne krátky čas. Vtedy prídu ľudia z ulice a ubytujeme ich bez poplatku," povedala Minarovičová. Nocľaháreň je otvorená každý večer v zimnom období od 17:00 do 7:00 nasledujúceho dňa. V stredu 25. decembra, vo štvrtok 26. decembra a na nový rok je nocľaháreň otvorená 24 hodín. V pracovných dňoch sa ľudia do nocľahárne môžu prísť najesť, umyť či obliecť, v noci tu môžu aj prespať. Podľa Minarovičovej má nocľaháreň 17 miest a ubytovanie poskytuje celoročne. Stravu ľuďom rozdávajú denne v pracovných dňoch, v rovnakom režime organizujú aj zbierky oblečenia. Minarovičová zároveň dodala, že všetky služby poskytujú počas celého roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies