VIDEO: Barcelona postupuje do finále Copa del Rey. Manko stiahli až v nadstavenom čase

NETKY.SK • 4 Marec 2021, 10:45 • 2 min
VIDEO: Barcelona postupuje do finále Copa del Rey. Manko stiahli až v nadstavenom čase

BARCELONA - Blaugranas sa v semifinále pohára podarilo skórovať až v nadstavenom čase, vďaka čomu si vynútili predĺženie.

slovakia

left justify in out

 

 Zverenci trénera Ronalda Koemana v prvom súboji prehrali na pôde FC Sevilla 0:2, pred domácim súbojom na Camp Nou tak mali nôž na krku. Napokon však náročnú situáciu v odvete zvládli, v riadnom hracom čase súpera zdolali 2:0 a v predĺžení pridali aj postupový gól. Vo finále sa stretnú s lepším z dvojice Bilbao - Levante.


Katalánci mali hernú prevahu, no brankára z Česka, Tomáša Vaclíka, sa im okrem zásahu Dembélého sa im skórovať nedarilo. Domáci sa dočkali až v nadstavenom čase druhého dejstva, keď po centri do pokutového územia skóroval stopér Gerard Piqué. To už hrala Sevilla bez vylúčeného Brazílčana Fernanda, defenzívny stredopoliar putoval predčasne pod sprchy o druhej žltej karte.

 

 

Navyše, v 73. minút mohol spečatiť postup hostí striedajúci Lucas Ocampos, no argentínsky útočník nepremenil pokutový kop. V predĺžení mala Barcelona prevahu o jedného hráča v poli a využila ju zásluhou Martina Braithwaita. Jeho zásah znamenal, že FC Barcelona sa predstaví v deviatom finále Copa del rey za ostatných jedenásť sezón.

"Piqué dnes ukázal, že je jedným z lídrov tímu. Smerom dopredu je veľmi platný pri štandartných situáciach. Jeho dnešnému gólu v mimoriadne dôležitom čase predchádzal vynikajúci center," zhodnotil po súboji kouč Koeman.

 



"Až do konca sme verili, že to dokážeme. Postup cez FC Sevilla nám určite dodá veľkú morálnu silu pred zvyškom sezóny," radoval sa obranca domáceho kolektívu Jordi Alba. Víťazstvo FC Barcelona priamo na tribúne Camp Nou sledovala aj trojica kandidátov na uvoľnený post prezidenta klubu - Joan Laporta, Víctor Font aj Toni Freixa.

Tréner Koeman okrem strelených gólov označil za kľúčový okamih nepremenenú penaltu hostí v 73. minúte. Realizoval ju Lucas Ocampos, ktorého predtým fauloval Óscar Mingueza. Striedajúci Ocampos však loptu nekopol dobre a gólman Marc-André ter Stegen predviedol istý zákrok. Ak by hostia v tom okamihu skórovali, Barcelona by na postup potrebovala streliť ďalšie tri góly. "Ak by vyrovnali, už by bolo veľmi komplikované dať tri góly. V našom brankárovi však máme veľkú oporu," poznamenal skúsený holandský kouč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies