Lučanského strážili počas hospitalizácie dozorcovia, on sa však v tom čase nachádzal na inom mieste

NETKY.SK • 15 Január 2021, 16:55 • 2 min
Lučanského strážili počas hospitalizácie dozorcovia, on sa však v tom čase nachádzal na inom mieste

BRATISLAVA - Bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského strážili počas jeho hospitalizácie v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku začiatkom decembra 2020 príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) z ústavu v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Zbor to uviedol na sociálnej sieti v reakcii na dokument, ktorý zverejnil právny zástupca Lučanského rodiny Miroslav Radačovský. Podľa daného hlásenia z 9. decembra 2020 bol bývalý šéf polície premiestnený do Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Banskej Bystrici.

 

 

Menil sa originál?
"Dokument, ktorým disponuje právny zástupca rodiny zosnulého je pravdivý. V tejto súvislosti ale poukazujeme na fakt, že tento dokument bol zaslaný na vedomie siedmim adresátom, medzi ktorými boli aj obhajcovia a manželka zosnulého, čo potvrdzuje aj originál dokumentu, kde sú riadne uvedení. Z toho vyplýva, že dokument zverejnený právnym zástupcom rodiny musel byť upravovaný v časti, kde sú uvedení adresáti," uvádza ZVJS

Zbor pripomína, že podľa Poriadku výkonu väzby, v prípade, že je obvinený premiestnený do zdravotníckeho zariadenia mimo pôsobnosti Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS), zabezpečuje jeho stráženie najbližší ústav na výkon väzby, respektíve Nemocnica pre obvinených a odsúdených a Ústav na výkon trestu odňatia slobody Trenčín.

 

 

Obrovský prešľap?

"Z uvedeného dôvodu zabezpečovali toto stráženie v nemocnici v Ružomberku príslušníci Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica a bolo vykonané administratívne prevzatie obvineného z ústavu Prešov do ústavu Banská Bystrica," dodal ZVJS s tým, že Lučanský sa ale fyzicky nikdy nenachádzal v ústave Banská Bystrica.

 

Ministerku spravodlivosti SR Máriu Kolíkovú (Za ľudí) prekvapila informácia, ktorú zverejnil právny zástupca Radačovský, pretože je to podľa nej štandardný postup. "Je úplne prirodzené a štandardné, že keď sa osoba eskortuje v rámci územia Slovenska, tak sa odovzdáva do ďalšieho ústavu, do ktorého obvodu najbližšie patrí," vysvetlila Kolíková.

 

img


Bývalý prezident Policajného zboru Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu. Ešte predtým v prvej polovici decembra musel podstúpiť operáciu po tom, čo sa podľa vlastných slov v cele zranil. Lučanský bol väzobne stíhaný pre obvinenie v kauze Judáš.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona