Ukrajina chce zrušiť bezvízové cestovanie pre ruských občanov

NETKY.SK • 26 Máj 2022, 06:30 • 2 min
Ukrajina chce zrušiť bezvízové cestovanie pre ruských občanov

KYJEV – Ukrajina nariadila zrušenie bezvízového cestovania pre ruských občanov, pričom uviedla, že tento krok je potrebné prijať pre posilnenie pohraničnej bezpečnosti v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu. TASR o tom informuje na základe správy televízie Sky News.

slovakia

left justify in out

Ruský občania mohli doposiaľ navštevovať susednú Ukrajinu bez víz. V nariadení zverejnenom na oficiálnej webovej stránke ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa však uvádza, že prezident podporuje petíciu občanov, ktorí žiadajú ukončenie tejto praktiky. „Predložený problém je na pozadí ruskej agresie dôležitý a potrebný. Podporujem potrebu posilnenia kontrol pri vstupe ruských občanov (na Ukrajinu),“ uvádza Zelenskyj v nariadení.

 

img

 

Ukrajinský prezident zároveň dodáva, že poslal list premiérovi Denysovi Šmyhaľovi, v ktorom ho požiadal, aby na tejto veci pracoval. Bližšie detaily však neuviedol. Ruský prezident Vladimir Putin podpísal začiatkom mája dekrét obmedzujúci vydávanie víz pre obyvateľov krajín, ktoré Rusko považuje za nepriateľské. Medzi tieto krajiny pritom spadá aj Ukrajina, pripomína Sky News.

 

Možno vás zaujme: Vesmírna loď Starliner úspešne pristála v Novom Mexiku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona