Erdoganov súper obvinil Rusko zo šírenia "deep fakes" pred voľbami

NETKY.SK • 12 Máj 2023, 08:26 • 2 min
Erdoganov súper obvinil Rusko zo šírenia "deep fakes" pred voľbami

ISTANBUL - Kemal Kiličdaroglu, hlavný volebný súper prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, vo štvrtok obvinil Rusko zo šírenia "deep fakes" pred víkendovými prezidentskými a parlamentnými voľbami v Turecku.

slovakia

left justify in out

Kiličdaroglove obvinenia prišli niekoľko hodín po tom, čo sa z prezidentských volieb stiahol ďalší opozičný kandidát Muharrem Ince (výslovnosť: Indže) pre špinavú kampaň na internete. "Drahí ruskí priatelia. Stojíte za fotomontážami, konšpiráciami, deep fakes a nahrávkami, ktoré boli včera odhalené v tejto krajine," napísal Kiličdaroglu na Twitteri bez uvedenia podrobností.

 

"Ak chcete, aby naše priateľstvo pokračovalo aj po 15. máji, dajte ruky preč od tureckého štátu. Stále sme za spoluprácu a priateľstvo," dodal. Prieskumy verejnej mienky ukazujú, že sekulárne zameraný opozičný líder Kiličdaroglu vedie pred Erdoganom. Ak v nedeľných voľbách žiadny kandidát nezíska viac ako 50 percent hlasov voličov, 28. mája sa bude konať druhé kolo.

 

Odstupujúci Ince oznámil svoje rozhodnutie po online dezinformačnej kampani, v ktorej sa objavili upravované zábery, ktoré ho údajne zachytávali pri tom, ako sa stretáva so ženami a vozí sa na luxusných autách. Prieskumy ukazujú, že väčšina podporovateľov Inceho (od dvoch do štyroch percent) pravdepodobne podporí Kiličdarogla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies