Lotyša, ktorý v Prahe na ľudí hádzal tehly, obvinili z trestných činov

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 16:58 • 2 min
Lotyša, ktorý v Prahe na ľudí hádzal tehly, obvinili z trestných činov

PRAHA - Česká polícia obvinila z troch trestných činov 25-ročného Lotyša, ktorý minulý týždeň v centre Prahy hádzal na ľudí a záchranné zložky tehly z veže budovy slúžiacej ako sklad Národného divadla. Napísal dnes český spravodajský server Novinky.cz s tým, že cudzinec skončil vo väzbe.

slovakia

left justify in out

"Muža trestne stíhajú za trestné činy poškodenia cudzej veci, výtržníctva a za pokus o ublíženie na zdraví," povedal pre Novinky.cz hovorca Obvodného štátneho zastupiteľstva v Prahe 2. Ďalšie podrobnosti neposkytol. Vyšetrovanie môže podľa neho trvať približne tri mesiace.

 

Lotyš na vežičku budovy v centre Prahy vyliezol vo štvrtok ráno. Na mieste sa vystriedalo niekoľko vyjednávačov, ktorí s cudzincom hovorili. Muž hádzal z vrchu tehly nielen na okoloidúcich ľudí, ale neskôr aj na hasičov a policajtov. Komunikácia s výtržníkom bola zložitá aj preto, že hovoril miestami rusky alebo anglicky. Vyjednávanie trvalo celkovo 15 hodín.

 

"Dôvody a požiadavky, ktoré muž policajtom oznamoval, boli zmätené a prevažne vymyslené. Policajtov na mieste oslovoval menom svojho kamaráta. Miestami hovoril o tom, že chce zomrieť, a okrem iného uviedol aj to, že na veži čaká, než priletí drak," uviedla už v piatok hovorkyňa polície. Z miesta muža následne odviezli do nemocnice.

 

Budova na Viničnej ulici v Prahe 2 s vežou a cimburím sa používa ako sklad dekorácií, nábytku a kostýmov českého Národného divadla. Divadlo škodu vyčíslilo na 100.000 českých korún.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies