Londýn sužujú motorizovaní lupiči. Počet útokov vzrástol za rok o 50 percent a neustále stúpa

NETKY.SK • 9 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Londýn sužujú motorizovaní lupiči. Počet útokov vzrástol za rok o 50 percent a neustále stúpa

LONDÝN - Je to trend, ktorý prišiel z Južnej Ameriky. Mladíci na ľahkých motorkách sa nečakane objavia pri svojej obeti, pohrozia nožom alebo pištoľou a vezmú si, čo potrebujú. Potom tak rýchlo, ako sa objavili, na svojich motorkách aj zmiznú. A keď ich prenasleduje polícia, stratia sa v úzkych uličkách, kam autá nemôžu.

slovakia

left justify in out

To, čo sme predtým poznali zo záberov najmä zo Sao Paula, je dnes hitom aj v multikultúrnom Londýne. Len za posledný rok došlo k nárastu zločinu tohto typu o 50 percent a denne dôjde v priemere k 64 takýmto trestným činom.

 

Vlani v júli došlo k rekordným 2953 trestným činom na mopedoch za mesiac, čo znamená denný priemer 83 trestných činov. Očakáva sa, že toto leto vlaňajší rekord padne.

 

A začalo to skromne. V roku 2012 došlo za celý rok len k 827 takýmto incidentom. Vďaka neschopnosti polície zadržať páchateľa nabrala zločinnosť na mopedoch na popularite a v roku 2017 už bolo týchto trestných činov viac než 23-tisíc píše server stredoevropan.cz.

 

Obete prepadnutia z toho väčšinou vyviaznu bez úrazu, ale po pondelkovej lúpeži leží žena so život ohrozujúcimi zraneniami. Olúpili ju v severnom Londýne tak, že ju udrel nevodič a zobrali jej mobilný telefón a tašku, informuje server getwestlondon.co.uk.

 

Nedávno sme vás informovali, ako takto olúpili známeho britského komika, pričom mu kladivkom rozbili predné sklo na aute a ukradli drahé hodinky z ruky.

 

 

Britského komika Michaela McIntyra v Londýne olúpili drastickým spôsobom

 

 

Polícia sa podľa svojho vyjadrenia sústreďuje na tento typ zločinnosti a operuje v oblastiach, kde štatisticky dochádza k najviac zločinom tohto druhu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies