Roman Mikulec: Minister vnútra SR

NETKY.SK • 1 Apríl 2020, 12:30 • 2 min
Roman Mikulec: Minister vnútra SR

V novej vláde Igora Matoviča sa objavilo medzi ministrami viacero zaujímavých a hlavne prekvapivých mien, ktoré médiá v predvolebnej kampani takmer ani nespomenuli. Jedným z nich je aj Roman Mikulec.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zahraničné misie

Narodil sa v roku 1972 v Bratislave. Strednú školu ukončil ako Letecký mechanik. V Košiciach vyštudoval Vysokú Vojenskú Leteckú školu SNP a od roku 1994 pôsobil ako stíhací pilot. Mikulec bol okrem iného účastníkom vojenských a diplomatických misií v zahraničí. Konkrétne v USA na veliteľstve USCENTOM v rámci vojenskej operácie Enduring Freedom (Trvalá Sloboda) v Afganistane, v Kosove v rámci NATO-KFOR viedol oddelenie analýzy informácii veliteľstva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kosovo Force - KFOR (@kfor.nato),

 

Z Bruselu do VSS

Po vstupe Slovenska do EÚ bol Roman Mikulec vyslaný v roku 2004 ako prvý príslušník ozbrojených síl SR do Bruselu, kde plnil úlohy analytika, diplomata a hovorcu Vojenského výboru EÚ v otázkach bezpečnosti. Neskôr prešiel do Vojenskej spravodajskej služby (VSS), kde sa v roku 2010 stal jej riaditeľom.

 

Kauza tunelovania VSS

Po 21 rokoch pôsobenia v ozbrojených silách však jeho kariéra skončila. Najskôr v roku 2013 zverejnil, ako riaditeľ, správu o tunelovaní VSS spoločne s vtedajším kolegom Vladom Suchodolinským. NAKA ho obvinila z ohovárania a ohrozenia utajovaných skutočností. Polícia totiž údajne pri prehliadke jeho auta zaistila dokumenty o fungovaní VSS. Mikulec tvrdil, že micro SD karta, na ktorej sa dokumenty nachádzali, mala byť do jeho auta podstrčená ako pomsta z odhalenia podozrivého tunelovania VSS. Prípad sa dostal až na Okresný súd v Bratislave. Po 7 rokoch (2019) bol právoplatne oslobodený od všetkých obvinení.

 

img

 

S čím prichádza? 

"Chcem prispieť k tvorbe funkčného systém v oblasti pôsobenia a kontroly všetkých relevantných súčastí bezpečnostného systému tak, aby chránil bezpečnosť občanov a nebol zneužívaný na osobný prospech." jednotlivcov."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies