LOH 2020: Tužinský nepostúpil do finále vo vzduchovej pištoli, v kvalifikácii skončil na 27. mieste

NETKY.SK • 24 Júl 2021, 08:11 • 2 min
LOH 2020: Tužinský nepostúpil do finále vo vzduchovej pištoli, v kvalifikácii skončil na 27. mieste

TOKIO - Slovenský reprezentant v streľbe Juraj Tužinský nezabojuje o medailu v disciplíne vzduchová pištoľ na 60 výstrelov na olympijských hrách v Tokiu.

slovakia

left justify in out

V kvalifikácii súťaže pištoliarov obsadil v 36-člennom štartovnom poli 27. priečku a do osemčlenného finále nepostúpil. Jediný slovenský zástupca dosiahol 570 bodov (96-95-95-95-94-95) a finále mu ušlo o osem bodov.

 

 

Súvisiaci článok: LOH 2020: Juraj Tužinský môže získať cenný kov v streľbe už počas víkendu

Tužinský nezopakoval finálovú účasť z Ria de Janeiro 2016, kde napokon obsadil nepopulárne štvrté miesto.

 

 

 

Predtým, na svojej premiére pod piatimi kruhmi v Londýne 2012, skončil pätnásty.

 

 

 

Pre porovnanie – v Riu rodák z Lučenca dosiahol v kvalifikácii 582 bodov a postúpil do finále z tretieho miesta, teraz by rovnaký nástrel tiež stačil na finálovú účasť. Kvalifikáciu v Asaka Shooting Range vyhral Ind Chaudhary Saurabh výkonom 586 bodov. Rovnaký výsledok dosiahol aj Číňan Čang Po-wen, ale mal menej presných stredov terča.

 

Prečítajte si: LOH 2020: Japonsko sa prezentovalo dojímavým úvodným ceremoniálom. Na štadióne sa ukázalo všetkých 200 výprav

Tridsaťšesťročný člen VŠC Dukla Banská Bystrica Tužinský je tohoročný majster Európy z chorvátskeho Osijeku, a tak v Tokiu patril k favoritom na medailu. Pre porovnanie, do osemčlenného finále vzduchovej pištole v Tokiu postúpili iba traja Európania – Nemec Christian Reitz, Ukrajinec Pavlo Korostiľov a Srb Damir Mikec. V kvalifikácii okrem Tužinského neuspel ani obhajca zlata z Ria de Janeiro. Vietnamec Hoang Suan Vinh skončil na 22. mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies