Bojovať proti vírusu pomáhajú aj hasiči, ako prebieha testovanie ľudí?

NETKY.SK • 27 Marec 2020, 14:51 • 2 min
Bojovať proti vírusu pomáhajú aj hasiči, ako prebieha testovanie ľudí?

Celé Slovensko je v pozore a snaží sa priložiť ruku k dielu. Výnimkou nie sú ani hasiči, ktorí testovali osoby v karanténe.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prvoradá je bezpečnosť

Posádka hasičskej záchrannej služby na mieste vykonania odberu najprv zabezpečí svoju vlastnú bezpečnosť. Vykoná opatrenia pre maximálne zaistenie ochrany povrchu tela vrátane dýchacích ciest a očí pomocou ochranných pracovných prostriedkov.

 

img

 

Ako prebieha testovanie ľudí v karanténe?

Celý úkon je zaevidovaný do formulára, hasiči s osobou najskôr komunikujú, pred samotným odberom vykonajú meranie teploty tela. Vzorky na ochorenie COVID-19 odoberú z horných a dolných dýchacích ciest. Ďalším krokom je ich uloženie do špeciálneho obalu. Po ukončení celého procesu nasleduje u všetkých prítomných hasičov dezinfekčný proces. Vzorky sú odovzdané na špecializované pracovisko, ktoré vyhodnotí výsledok testu.

 

img

 

Pomáhali aj prešovskí hasiči z hasičskej záchrannej služby, ktorí vykonávali odbery vzoriek osobám v karanténe v Kúpeľno-liečebnom ústave Družba.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona