Prezidentka považuje za veľmi dôležité čo najskoršie riešenie koaličnej krízy

NETKY.SK • 12 August 2022, 12:40 • 2 min
Prezidentka považuje za veľmi dôležité čo najskoršie riešenie koaličnej krízy

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová považuje za dôležité, aby sa vnútropolitická koaličná kríza riešila čo najskôr a s čo najjasnejším výsledkom.

slovakia

left justify in out

K svojmu ďalšiemu postoju a krokom sa hlava štátu vyjadrí po stretnutí koaličných predstaviteľov, ktorí sa majú v piatok zaoberať riešením situácie.
      

„Je dôležité, že aktéri koaličnej krízy, teda koaličné strany, budú mať stretnutie. Uvidíme, ako stretnutie dopadne, aké budú jeho závery. To, čo považujem za dôležité, je, aby sa vnútropolitická kríza riešila čo najskôr a s čo najjasnejším výsledkom,“ uviedla hlava štátu.

 

img

      

Piatkové stretnutie predstaviteľov koalície vo vládnom hoteli Bôrik zvolalo hnutie OĽaNO. Vo štvrtok (11. 8.) jeho predsedníctvo a poslanci vyhlásili, že ich líder Igor Matovič ostane ministrom financií aj po uplynutí ultimáta od strany SaS a ich stanovisko je nemenné. SaS už potvrdila svoju účasť na rokovaní. Naďalej trvá na odchode Matoviča z vlády, v opačnom prípade avizuje demisiu svojich ministrov v závere augusta.

 

Možno vás zaujme: SaS sa zúčastní na piatkovom stretnutí koalície, chcú podať demisiu!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona