LM: Pecze často spomína na Simeoneho aj Passarellovu Argentínu

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 10:32 • 2 min
LM: Pecze často spomína na Simeoneho aj Passarellovu Argentínu

BRATISLAVA - Niekdajší slovenský futbalový tréner Karol Pecze sa už nevie dočkať sobotňajšieho finále Ligy majstrov 2015/2016, v ktorom sa na milánskom štadióne San Siro stretnú madridské kluby Real a Atlético (začiatok o 20.45 h). Oba tímy hrali proti sebe v rozhodujúcom súboji o "ušatú trofej" aj pred dvoma rokmi v Lisabone. Úspešnejší bol napokon Real (4:1 po predĺžení, pozn.), ktorý vtedy získal jubilejnú 10. trofej európskeho klubového šampióna.

slovakia

left justify in out

"Bude to oslava španielskeho klubového futbalu, ktorý v posledných rokoch dominuje na európskej pohárovej scéne. Čaká na nás súboj kreativity s aktívnou a prepracovanou defenzívou," vyznal sa Karol Pecze v rozhovore pre agentúru SITA. Čiperný sedemdesiatnik (nar. 7. februára 1946 v Košiciach) sa netají tým, že patrí k fanúšikom "bieleho baletu", no zároveň sa mu páči aj hra súčasného Atlética pod vedením Diega Simeoneho.

"Spomedzi oboch finalistov viac inklinujem k Realu Madrid, dlhé roky mu fandím. Pristavím sa však pri Atléticu. Nie je náhoda, že sa toto mužstvo prebojovalo do finále. Koncom februára som bol osobne na madridskom derby (Atlético zvíťazilo na Štadióne Santiaga Bernabéua 1:0, pozn.) a od tohto zápasu som veľakrát premýšľal o tom, akým spôsobom sa Atlético dopracováva k dobrým výsledkom. Nie je to iba o totálnej defenzíve, ich obrana je naozaj kvalitná a hrá veľmi aktívnym spôsobom. Simeoneho mužstvo je celkovo veľmi dynamické a na hru Atlética sa skutočne dobre pozerá. Nedovolím si tipovať, ako to napokon dopadne, ale viac budem držať palce Realu Madrid," doplnil známy trénerský svetobežník, ktorý okrem slovenských klubov pôsobil aj v Maďarsku, Poľsku, Turecku a Grécku.

S kormidelníkom "Los Colchoneros" Diegom Simeonem ho spája aj jeden zaujímavý zážitok, na ktorý spolu s kamarátmi zvykne často spomínať. V júni 1995 absolvoval ligový výber Slovenska pod vedením Jána Kociana a Karola Peczeho zájazd v Južnej Amerike, v rámci ktorého si zmeral sily aj s národným tímom Argentíny. Hráči z najvyššej slovenskej súťaže držali s hviezdnym mužstvom "Albicelestes" takmer hodinu priaznivý bezgólový rezultát, napokon favoritovi podľahli 0:6. Dvakrát sa do streleckej listiny zapísali Marcelo Gallardo a Gabriel Batistuta, po jednom zásahu zaznamenali Javier Zanetti a práve súčasný tréner Atlética Madrid Simeone.

"Neuveríte, ale spomínam si na to pomerne často. V kruhu najbližších je táto téma na pretrase každú chvíľu. Simeone vtedy hral za Argentínu a pozrite, kam to napokon dotiahol. Momentálne je to veľmi dobrý tréner. Spomínam si, že sme vtedy dostali ponuku zahrať si proti Argentíne. Tá sa v tom čase pripravovala na Copa América 1995. Viedol ich Daniel Passarella, nastúpili proti nám hviezdni hráči ako Simeone, Zanetti či Batistuta. Po prvom polčase bolo dokonca 0:0, napokon sme prehrali 0:6. Pre Argentínčanov to bola generálka na tento turnaj, chceli a potrebovali sa naň naladiť čo najlepšie. Ak to poviem trošku nadnesene, v druhom polčase sa na tom podieľal aj čilský rozhodca, ktorý zrejme tiež chcel prispieť k vylepšeniu atmosféry medzi argentínskou futbalovou verejnosťou tesne pred juhoamerickým šampionátom," dodal so smiechom Karol Pecze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies