LM: Leverkusen v odvete hrýzol, Parížanov upokojoval náskok

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 10:54 • 2 min
LM: Leverkusen v odvete hrýzol, Parížanov upokojoval náskok

PARÍŽ - Francúzsky Paríž Saint-Germain doplnil v stredu Bayern Mníchov, Atlético Madrid a FC Barcelona a patrí medzi kvarteto dosiaľ známych účastníkov štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Úradujúci francúzsky majster si zabezpečil postup medzi elitných osem mužstiev "starého kontinentu" v domácom odvetnom osemfinálovom zápase proti nemeckému Bayeru Leverkusen výhrou 2:1. PSG v Nemecku zvíťazil v prvom meraní síl jednoznačne 4:0.

 

Skóre duelu v Parku princov otvorili hostia, po šiestich minútach sa hlavou presadil stredopoliar Sidney Sam. Parížania odpovedali o sedem minút neskôr, 19-ročný obranca Marquinhos po rohovom kope prudkou hlavičkou prekonal brankára Leverkusenu Bernda Lena. V 18. min trafil brvno technickou strelou švédsky bombardér Zlatan Ibrahimovič. "Farmaceuti" mohli opäť vyhrávať v 28. min, Simon Rolfes však nepremenil pokutový kop. Domáci sa ujali vedenia v úvode druhého polčasu, skóroval argentínsky kanonier Ezequiel Lavezzi. V 68. min musel odísť predčasne z ihriska Emre Can, keď mu hlavný rozhodca Ivan Bebek ukázal druhú žltú a následne aj červenú kartu. Oslabení hostia sa už nezmohli na výraznejší odpor a hráči PSG si pohodlne dokráčali po druhé osemfinálové víťazstvo. 

 

"Začali sme zle. Chcel som od hráčov, aby útočili a diktovali tempo na trávniku, no neboli sme agresívni a súperovi sme dopriali príliš veľa priestoru. Podržal nás brankár Sirigu," zhodnotil pre portál uefa.com tréner Parížanov Laurent Blanc. "V druhom polčase sme zlepšili hru, no dnešný výkon rozhodne nepatrí do kategórie nezabudnuteľných. Je ťažké povedať hráčom, aby ignorovali výsledok prvého duelu. Stále sme mali na mysli náskok štyroch gólov. Nebolo to z naše strany úžasné predstavenie, ale stačilo to na víťazstvo," dodal Blanc. Jeho náprotivok na lavičke Bayeru Sami Hyypiä bol po stretnutí spokojnejší. "Dúfam, že každý videl náš dobrý výkon. Som šťastný z toho, ako hráči pristúpili k tomuto zápasu. Môžeme mať zdvihnuté hlavy. Verím, že tento zápas nám dodal sebavedomie pre súboje v domácej ligovej súťaži," vyhlásil fínsky kormidelník. 

 

Jedným z hrdinov domácich priaznivcov bol brankár Salvatore Sirigu, ktorý chytil v prvom polčase pokutový kop. "Bol to náročný zápas. Keď vyhráte u súpera 4:0, máte sklon si myslieť, že odveta bude bezproblémová. Pre budúcnosť sa z toho musíme poučiť. Dnes sme videli, že v tejto súťaži nemôžete ani na chvíľu 'vypnúť'," uviedol 27-ročný gólman PSG. 

Úvodné súboje štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014 sú na programe 1. a 2. apríla. Žreb tejto fáze súťaže sa uskutoční v piatok 21. marca. 

Výsledok stredajšieho odvetného stretnutia osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014: 

Paríž Saint-Germain (Fr.) - Bayer Leverkusen (Nem.) 2:1 (1:1) - prvý zápas: 4:0, do štvrťfinále postúpil Paríž Saint-Germain 
Góly: 13. Marquinhos, 54. Lavezzi - 6. Sam, ČK: 68. Can (Leverkusen) po druhej ŽK, rozhodoval: Bebek (Chor.) 
Zostavy: 
Paríž St. Germain: Sirigu - Jallet, Marquinhos, Thiago Silva, Digne - Pastore, Cabaye, Rabiot - Cavani (85. Z. Camara), Ibrahimovič (72. Ménez), Lavezzi (62. Lucas Moura) 
Leverkusen: Leno - Donati, Wollscheid, Ömer Toprak, Guardado - Rolfes, Reinartz (78. Wagener), Can - Sam (67. Brandt), Derdiyok, Gonzalo Castro (67. Son Heung-Min) 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies